Analizele suplimentare şi intervenţiile chirurgicale la cerere, taxate de Spitalul Judeţean

iliuta viorelConducerea Spitalului Judeţean a decis, marţi, ca bolnavii internaţi să beneficieze de un set fix de analize gratuie, iar cele suplimentare să fie contra-cost. Potrivit managerului Viorel Iliuţă, decizia va fi pusă în aplicare începând cu 6 decembrie. Decizia a fost luată după ce unii bolnavi solicitau să li se facă mai multe analize care nu aveau legătura cu boala de care suferă, analize plătite de spital.

Fiecare secţie a spitalului, în funcţie de specific, are un anumit panel de analize pe care îl poate efectua cu decontare internă, fără cost, pentru patologia bolii respective. În situaţia în care la cererea medicului curant sau la cererea pacientului se doresc analize suplimentare care nu au legătură cu patologia bolii, va fi contracost” a precizat managerul Viorel Iliuţă.

El a spus că o astfel de măsură se aplică în majoritatea spitalelor din România. De asemenea, Comitetul Director al spitalului a decis taxarea serviciilor medicale efectuate la cererea pacienţilor în cadrul secţiei de chirurgie generală.

Sunt persoane care doresc să fie tratate contra-cost de diverse afecţiuni minore, acestea nefiind urgenţe pentru spital, nefiind probleme care trebuie musai tratate. La cererea pacienţilor se rezolvă şi asemenea lucruri, dar contra-cost. Preţurile vor fi stabilite pe cheltuielile pe care le suportă o operaţie de acest gen, care înseamnă cheltuieli cu medicaţia, cu anestezia, cu îngrijirile, inclusiv cu personalul , a menţionat Iliuţă.

Taxele urmează să fie stabilite de conducerea spitalului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *