Contrabandisti de tigari, prinsi cu ajutorul cainelui politist Nira

caine la contrabandaPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti au depistat şi reţinut, cu ajutorul câinelui poliţist Nira, trei cetăţeni români care intenţionau să introducă ilegal în ţară 3.750 pachete ţigări cu timbru de acciză R. Moldova.

Ţigaretele, în valoare de 33.360 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, în cauză fiind întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În data de 2 decembrie 2013, în jurul orei 13.50, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Româneşti – ITPF Iaşi au observat un atelaj hipo care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Bădiuţi, judeţul Botoşani. La vederea poliţiştilor de frontieră, trei persoane au abandonat atelajul în care se aflau colete cu ţigări şi au încercat să se ascundă în pădurea din apropiere.

Existând indicii că persoanele respective sunt implicate în activitatea de contrabandă, s-a procedat la urmărirea şi interceptarea lor, folosindu-se câinele de urmă Nira.

În urma acţiunii, cei trei au fost reţinuţi şi identificaţi ca fiind Marian O., de 22 ani, Claudiu A., de 35 ani, şi G. B., de 17 ani, cetăţeni români, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că ţigările au fost preluate de cei trei bărbaţi de la malul râului Prut şi au fost transportate până la intrarea în comuna Bădiuţi, unde au fost încărcate într-un atelaj hipo cu scopul de a fi transportate în localitate.

În urma inventarierii conţinutului coletelor, s-a constatat că acestea conţin 3.750 pachete de ţigări marca Plugarul cu timbru de acciză R. Moldova, care au fost ridicate in vederea confiscarii.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pe numele celor trei bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *