Judeţul Botoşani, fără curent electric timp de mai bine de un sfert de oră

fara curentCurentul electric a fost întrerupt, luni după amiază, în judeţul Botoşani timp de mai bine de 15 minute.  Potrivit reprezentanţilor E.ON, avaria s-a produs la reţeaua de transport naţional a Transelectrica, nicidecum la instalaţiile gestionate de EON.

Reprezentanţii furnizorului de electrictate susţin că avaria s-a produs ca urmare a unei defecţiuni apărute în staţia Suceava la celula aferentă liniei electrice aeriene 110 kv Vereşti.

” În cursul manevrelor de redare în exploatare a acesteia, s-a produs un scurtcircuit care a condus la declansarea în staţia Suceava (apartinand CNTEE Transelectrica SA)  a Transformatorului 2 – 250 MVA, 400/110 kV, respectiv a Autotransformatorului (AT) 200 MVA, 220/110 kV iar în statia Stejaru (apartinand SC Hidroelectrica SA) a AT 200 MVA, 220/110 kV, respectiv a grupurilor 5, 6 CHE Stejaru. Simultan au declanşat mai multe echipamente în reţeaua de 110 kV (apartinand E.ON Distributie Moldova) şi grupuri la producatorii independenţi şi autoproducătorii din zonă”, se arată într-un comunicat al Transelectrica.

Avaria s-a produs şi în judeţele Suceava si Neamţ.

One thought on “Judeţul Botoşani, fără curent electric timp de mai bine de un sfert de oră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *