Cardurile de sanatate nu mai ajung anul acesta la asigurati

card sanatateCardurile naţionale de sănătate nu vor mai ajunge anul acesta in posesia asiguratilor din judetul Botosani. Initial, s-a anuntat ca acestea vor fi distribuite incepand cu luna august, insa, ele vor ajunge la asigurati abia anul viitor. Costel Lupascu, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, a declarat ca 16 milioane lei au fost prinse in bugetul Casei Nationale pentru aceasta actiune, care se va derula in 2014. Distribuirea cardurilor se va face prin posta.

Se va vedea care este procedura in cazul celor care nu vor fi gasiti la domiciliu. Am propus la Casa nationala ca aceste carduri care se returneza sa vina Casa Judeteana pentru a vedea cum le redistribuim„, a mentionat Lupascu.

Cardul va conţine la vedere pe lângă nume şi prenume şi codul de identificare în sistemul de sănătate. În plus, va avea un cip pe care vor fi înăarcate de către medicul de familie şi alte informaţii esenţiale: CNP-ul, grupa sanguină, RH-ul, diagnostice medicale cu risc vital, boli cronice, dar şi datele de contact ale doctorului.

Cardurile de sanatate ar urma sa ajunga la aproape 315.000 botosaneni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *