Ajutoare pentru încălzire cerute de mai puţini botoşăneni. Vezi motivul!

caloriferMai putini locuitori ai municipiului Botosani au depus iarna aceasta cereri pentru subventia la caldura. Potrivit datelor prezentate de Primaria Botosani, pentru ajutorul de incalzire la gaz, electricitate si lemne au fost depuse, pana pe 20 noiembrie, 1574 cereri din care 200 de cereri sunt pentru lemne, 30 pentru energie electrica si 1.344 de cereri la gaz.

La acestea se adauga alte 3.519 cereri depuse de botosanenii racordati la sistemul centralizat de incalzire. Motivul  pentru care botosanenii au fost mai rezervati fata de anii anteriori sa solicite subventia: conditii mai riguroase impuse prin lege.

Numarul solicitarilor la Serviciul Public Local de Asistenta Sociala este cu 50% mai mic fata de solicitarile din anii anteriori ca urmare a modificarii legislatiei. S-au cerut documente doveditoare in momentul depunerii cerilor. Nu s-au mai facut  verificari ulterioare, cererile fiind insotite de declaratii pe proprie raspundere.  Si numarul cererilor depuse pentru sistemul centraliyat este mai mic cu 25% fata de anul trecut„, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *