Societatea Modern Calor, suspectată de furt de apă

modern calor botosaniTensiuni între conducerile societăţilor Nova Apaserv şi Modern Calor, după lansarea unor acuze de furt de apă. Conducerea Consiliului Judeţean a anunţat că operatorul de apă are suspiciuni privind scăderea drastică a consumului din partea societăţii de termoficare, chiar şi în condiţiile unei reabilitări a reţelei.

” Se fac nişte calcule la Nova Apaserv, sunt raportări lunare şi se observă o scădere, de câteva ori, în ultima perioadă a consumului, ceea ce nu este normal”, a declarat Florin Ţurcanu, preşedintele CJ.

Datele operatorului de apă arată o medie lunară a consumului, de către Modern Calor, de 9.456 metri cubi, în condiţiile în care în 2012 consumul mediu lunar era de 16.781 metri cubi, iar în 2010 28.837 metri cubi, în timp ce în 2008, 51.880 metri cubi.

De cealaltă parte, conducerea societăţii de termoficare consideră că scăderea volumului de apă consumat este normală, pe fondul investiţiilor în sistem. Directorul Florin Sandu susţine că nu se pune probleme unui furt de apă,  atâta timp cât apa consumată este contorizată, atât în interiorul societăţii, cât şi de contoare puse şi verificate de opeartorul de apă.

Florin Sandu  a explicat că în cursul perioadei 2012-2013, s-a reuşit modernizarea a 14 puncte termice din cele 37, pe lângă reabilitarea reţelei şi este normal o astfel de scădere a consumului.

” Au fost discuţii pe această temă cu cei de la Nova Apaserv, însă le-am explicat cum stă situaţia. Le-am demonstrat cu documente şi pot să verifice cât vor”, a afirmat Florin Sandu.

 

2 thoughts on “Societatea Modern Calor, suspectată de furt de apă

  1. Pierderile de apa nu sunt la Modern calor si nici la populatie ci la conductele vechi care au fost scoase din uz si care s-au astupat cu cepuri de lemn care au putrezit, apa scurganduse la canal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *