Pensionarii, jucătorii de şah, preoţii şi tinerii au fost reprezentanţi la dezbaterea bugetului municipiului Botoşani pentru 2008. După invitaţia făcută publică de primărie pentru ca orice persoană interesată de problemele Botoşaniului şi de cum pot fi folosiţi banii in acest an, doar cinci persoane au participat la intrunire. Altfel, reprezentanţii Primăriei ar fi dezbătut cu ei inşişi bugetul, de faţă fiind toţi şefii serviciilor şi instituţiilor subordonate. Prezentarea bugetului de care va dispune municipiul in acest an a fost făcută de Cătălin Flutur, primarul subliniind că cele 1.715 miliarde de lei vechi sunt cu 21% mai multe decit cele preconizate la inceputul anului trecut. 768 de miliarde reprezintă efortul propriu al municipiului, iar pe primele trei locuri la capitolul destinaţiei pe care o vor avea fondurile sunt invăţămintul, transportul şi intreţinerea străzilor şi cultura, recreerea şi religia.
Pentru investiţii primarul a anunţat in acest an minim 387 de miliarde de lei vechi, fonduri in care nu s-au luat in calcul alocările pe care le vor face ministerele. Principalele obiective de investiţie au fost deja anunţate de primar şi includ finalizarea Colegiului a??Lauriana??, a Sălii Polivalente, a lacului din Parcul a??Eminescua??, asigurarea utilităţilor la cartierele ANL Bucovina II şi Cişmea II, lucrări de reabilitare termică a unor blocuri de locuinţe, a unei intregii serii de biserici şi asigurarea cofinanţării pentru proiecte ce vizează fonduri structurale. Cele mai importante sunt reabilitarea Centrului Vechi, realizarea traseului pentru traficul greu şi infiinţarea Parcului Regional Cornişa. "Banii ce ni s-au alocat de guvern nu sunt suficienţi. Suntem aproape siguri că, in trimestrul al patrulea, vom rămine fără fonduri pentru Poliţia Comunitară, pentru deszăpezire şi repararea şi intreţinerea străzilor", a precizat primarul.
Propuneri făcute de participanţii la intilnire
Dintre invitaţii la dezbatere cel mai vehement a fost cadrul medical pensionat Nicola Sandu care a atras atenţia Primăriei asupra lipsei spaţiilor verzi, a propus realizarea mai multor sensuri giratorii in intersecţii şi taxarea parcărilor publice. Părintele protopop Lucian Leonte a solicitat ajutorul pentru masa săracilor de la cantina Bisericii "Sfintul Ilie", iar consilierul Traian Apetrei a readus in atenţie problema crizei de spaţii libere din cimitire. Consilierul Florin Egner a propus realizarea buclei de tramvai, construcţia de noi creşe, a unui cămin pentru persoane virstnice, dar şi achiziţionarea de către primărie a Băii Publice şi a livezii lui Nicolae Iorga