Singurul botoşănean în viaţă născut în Ziua Unirii

constantin ciolan
Constantin Ciolan

Un bărbat este unic în judeţul Botoşani, pentru că este singura persoană în viaţă născută de Ziua Naţională a României. A venit pe lume pe 1 Decembrie 1918, iar acum are 95 de ani. El se numeşte Constantin Ciolan, este născut în judeţul Vaslui, dar trăieşte în municipiul Botoşani.

A lucrat, timp de zece ani, ca ofiţer în Batalionul de Jandarmi Botoşani, iar acest lucru i-a atras o dragoste de ţară fără limită. La 21 de ani a fost întrolat în armată, participând la Al Doilea Război Mondial.

Îmi creştea inima ori de câte ori purtam uniforma militară şi era cîntat imnul României. Îmi iubesc ţara până la lacrimi”, spune bătrânul.
După război, Constantin a lucrat ca funcţionar în Primărie, iar timp de două decenii a nfost şef la Cantina socială a Botoşaniului.
Aflat la pensie, omul de-o seamă cu Unirea poartă toată recunoştinţa faţă de ţara sa. În fiecare an, el arborează drapelul tricolor la balconul apartamentului situat la etajul al patrulea al unui bloc din zona centrală a municipiului.
Constantin Ciolan si-ar dori sa participe la manifesatarile publice dedicate Zilei nationale a Romaniei, insa problemele de sanatate nu-i permit acest lucru. Asa ca fostul jandarm va ramane acasa si isi va astepta musafarii cei mai importanti: cele doua fiice ale sale

3 thoughts on “Singurul botoşănean în viaţă născut în Ziua Unirii

  1. SANDU, NICOLAE-VIRGIL
    (Neculai-Virgil Sandu)
    n. 1 dec. 1931, Dorohoi, jud. Botoşani
    Publicist. A absolvit şcoala primară şi gimnaziul (1938-1946) în satul Chişcăreni-Săveni, Şcoala Profesională Sanitară la Buzău (1948-1950), efectuând apoi stagiul militar la Ţăndărei-Ialomiţa şi la Hanu Conachi-Galaţi (1950-1952). Şi-a desfăşurat activitatea profesională la SANEPID Botoşani de la 1 sept. 1952 până la pensionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *