O problemă de comunicare, identificată ca principala cauză după ancheta bunurilor dispărute de la persoanele decedate la Spitalul Judeţean

viorel iliutaConducerea Spitalului Judeţean Mavromati a finalizat ancheta privind bunurile dispărute de la persoanele decedate.

Astfel, la ultimul caz semnalat în mass media de preşedintele Consiliului Judeţean, oficialii spitalului spun că a fost vorba de o lipsă de comunicare între secţii şi a cadrelor medicale cu membrii familiei persoanei decedate.

În cazul respectiv era vorba despre dispariţia unei perechi de cercei, bunurile fiind găsite la Unitate de Primiri Urgenţe fiind preluate de la persoana decedată, cu respectarea normelor în vigoare.

” Există un cadru legislativ care reglementează aceste situaţii, respectiv preluarea bunurilor preţioase de la persoanele decedate. Perechea de cercei a fost trecută în foaia de observaţie şi predată pe bază de proces verbal comisiei de anchetă. Trebuie să recunsoc că au existat carenţe de comunicare între secţii”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

La rândul său, managerul spitalului, Viorel Iliuţă, a precizat că le-a cerut angajaţilor o mai bună comunicare pentru a nu se mai ajunge la astfel de situaţii.

” În acest caz nu a fost depusă o plângre, dar ne-am autosesizat din presă în ziua în care au apărut informaţiile. Miercuri am dat dispoziţia, joi comisia de anchetă a început activitatea, iar astăzi(n.r.vineri) vă prezint rezultatele”, a afirmat Viorel Iliuţă.

Reprezentanţii unităţii medicale susţin că în cursul anului trecut a mai fost semnalată o situaţie asemănătoare, însă nici acel caz nu s-a confirmat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *