Închis şi cu banii luaţi! Un om de afaceri, obligat să restituie BRD o sumă uriaşă

magistrati Tribunalul BotosaniUn om de afaceri din Botoşani a fost condamndat la închisoare, dar a fost obligat de instanţă să restituie Băncii Române pentru Dezvoltare- Groupe Societe Generală o sumă uriaşă de bani, de peste un milion de lei.

Fostul administrator al societăţilor Med Son SRL şi Denis Com SRL Botoşani, Dumitru Scripcariu, în vârstă de 47 de ani, a fost condamnat, pe 31 octombrie, la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. El a eliberat în fals adeverinţe de venit şi copii după carnete de muncă pe numele a 47 de persoane, documente în baza cărora acestea au obţinut ulterior credite în lei şi euro de la sucursala din Iaşi a BRD, în valoare totală de 507.061,33 lei şi 29.136,07 euro.

Marţi, Tribunalul Botoşani l-a obligat pe omul de afaceri să plătească, în solidar cu Med Son SRL şi Denis Com SRL, băncii care a acordat creditele  sumele de 695.785, 71 lei şi 7.104,18 euro cu titlul de despăgubiri civile, iar firmei de recuperări creanţe EOS KSI România SRL sumele de 359.952,75 RON şi 431,38 euro cu acelaşi titlu.

Persoanele care au luat creditele nu erau angajate ale firmelor Med Son SRL şi Denis Com SRL. Ele au făcut obiectul unei anchete penale, însă, iniţial, procurorii l-au aplicat doar o amendă. Acum, ancheta a fost reluată, acestea urmând să fie trimise în judecată pentru înşelăciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *