Investiţii Modern Calor prin programul guvernamental „Termoficare 2006 – 2015 – Căldură și confort”

modern calorÎncă 13 scări de bloc din municipiul Botoșani beneficiază de servicii îmbunătăţite în ceea ce privește furnizarea energiei termice, se arată într-un comunicat al Modern Calor. În urmă cu câteva zile, scările respective au fost racordate la rețelele termice secundare proaspăt reabilitate prin programul guvernamental „Termoficare 2006 – 2015 – Căldură și confort”. Respectivele scări de bloc sunt situate în zona intersecției dintre străzile Primăverii și George Enescu.

În acest moment 93% din rețeaua de distribuție a agentului termic din municipiul Botoșani este modernizată, ceea ce înseamnă 53,5 km din totalul de 57,4 km. Lucrările au fost efectuate începând cu anul 2001 din trei surse de finanțare diferite. Este vorba de surse proprii ale societății de termoficare, de surse guvernamentale, prin programul „Termoficare 2006 – 2015 – Căldură și confort” și surse europene, prin Programul Operațional Sectorial Mediu, Axa Prioritară 3.

Investițiile au rolul de a reduce pierderile de apă și agent termic din sistem, cu consecințe directe asupra creșterii calității serviciilor oferite consumatorilor. Lucrările presupun înlocuirea vechilor conducte cu altele noi, preizolate, prevăzute cu sistem de control, depistare şi localizare a avariilor.

Ţinând cont și de celelalte investiții făcute în rețeaua de transport a agentului termic și în sursa de producere a energiei electrice și termice,  alegerea sistemului centralizat devine o soluție sigură și ieftină pentru încălzirea locuințelor și furnizarea apei calde menajere.

One thought on “Investiţii Modern Calor prin programul guvernamental „Termoficare 2006 – 2015 – Căldură și confort”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *