Performanţe şcolare obţinute de elevii botoşăneni la concursuri naţionale

alexandra grigoreanu
Alexandra Malina Grigoreanu de la Colegiul Mihai Eminescu a obtinut locul II la un concurs national de chimie

O botoşăneancă de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Botoşani a obţinut locul II la concursul naţional de chimie Costin D. Neniţescu organizat de Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. Tot la acest cocnurs alţi 7 elevi din Botoşani au primit menţiuni în urma rezultatelor obţinute la concurs. Cea mai mare performanţă obţinută la concurs  a fost a elevei Grigoreanu Alexandra Mălina de la Colegiul Mihai Eminescu, pregătită de profesoara Mihaela Vasilache. Concursul s-a desfăşurat în perioada 21-23 noeimbrie şi s-a aflat la cea de-a 21-a  ediţie.

Cam tot în aceeaşi perioadă, la Vaslui, a avut loc concursul de fizică Profizica adresat elevilor din clasele VII-XII la care a participat şi elevul botoşănean Agafiţei Gabriel Irinel de la Liceul Tehnologic Bucecea pregătit de profesorul Virgil Dragomir. Elevul este în clasa a XII-a şi s-a clasat pe locul I la secţiunea licee tehnologice.

Alte două botoşănence au participat în peripada 22-23 noiembrie la concursul Cupa României de lupte libere pentru junioare care a avut loc la Bucureşti şi au obţinut locul I, fiind vorba despre Livia Aslan şi Adelina Straluciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *