Angajaţii Spitalului Judeţean Mavromati au intrat în grevă

greva spitalZeci de salariaţi ai Spitalului Judeţean Mavromati au intrat în grevă de avertisment, luni dimineaţă, nemulţumiţi de noile reforme din sănătate. La acţiunea sindicală au participat asistenţii şi infirmierii, însă a fost susţinută şi de medici. Angajaţii au ieşit în faţa spitalului, întrerupând programul de muncă, timp de două ore, şi au scandat grevă generală.

Liderii de sindicat au criticat măsurile din sistemul sanitar cu privire la vânzarea spitalelor şi parteneriatele publice private din acest domeniu.

„Guvenul ne pregăteşte suprize din ce în ce mai mari. Vrea să schimbe proprietatea spitalului, să ajungă în mâna anumitor oameni, iar în cazul în care nu va fi preluat să stăm cu mâinile întinse. Sunt foarte îndurerat faţă de ceea ce se întâmplă astăzi în sistemul de sănătate şi pentru ceea ce se pregăteşte.Aici este locul este . locul unde încercăm să influenţăm guvernanţii să găsească soluţii pentru o asistenţă medicală cât mai bună, este momentul în care trebuie să ne unim”, a declarat Octavian Dumitr, lider de sindicat Sanitas.

Sindicaliştii din sănătate cer alocarea a 6% din PIB, garantarea locului de muncă, păstrarea sporurilor, dar şi demisia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu.

Dacă guvernanţii nu vor soluţiona doleanţele cadrelor medicale, începând cu 28 noiembrie se declanşează grevă general în sistem.

greva spital2greva spital1

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Angajaţii Spitalului Judeţean Mavromati au intrat în grevă

  1. Domnilor de la Spitalul Mavromati nu zic ,poate aveţi dreptate dar când v-a tăiat Boc 25 % din salariu n-aţi făcut grevă aţi tăcut ca porcul în popuşoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *