Premii obţinute de elevii Colegiului Mihai Eminescu

Colegiul National Mihai Eminescu BotosaniLa sfârşitul săptămânii trecute, s-au desfășurat mai multe concursuri şcolare, la care elevii de la Colegiul Național Mihai Eminescu au reconfirmat valoarea şcolii de matematică botoșănene, prin rezultatele deosebite, obţinute la concursul “Matematica, de drag”, de la Bistrița, dar și competențe lingvistice de limba franceză la Festivalul Național de Teatru Bilingv”Eugen Ionescu”, de la Buzău.

Astfel, toţi cei 12 reprezentanţi ai Colegiului la concursul de matematică s-au întors cu premii şi menţiuni,după cum urmează:

Nr.crt. Numele elevului Clasa Premiul obținut Profesor îndrumator
1. Mihoreanu Cosmina a V a Premiul I Poroșniuc Daniel
2. Leonte Dan a X a Premiul I Buzduga Neculai
3. Petruc Andrei a V a Mențiune Oniciuc Gheorghe
4. Horodincă Rareș a V a Mențiune Oniciuc Gheorghe
5. Țiței Daria A V a Mențiune Oniciuc Gheorghe
6. Popovici Ruxandra A V  a Mențiune Oniciuc Gheorghe
7. Guluță Teodor A V a Mențiune Poroșniuc Daniel
8. Amariuță Ilau Cristian A VII a Mențiune Ciudin Ionela
9. Pricope Tidor A IX a Mențiune Oniciuc Gheorghe
10. Sandu Dan A IX a Mențiune Baetu Ioan
11. Văcăreanu Stefan A XI a Mențiune Buzduga Neculai
12. Botez Cezar A XI a Mențiune Buzduga Neculai

La Festivalul Național de Teatru Bilingv,de la Buzău,23 noiembrie,elevii Colegiului “Mihai Eminescu” Botoşani, pregătiți de profesoara Chiponcă Nicoleta, au obtinut premiul al doilea pentru interpretarea în limba franceză a piesei Le medecin imaginaire, scrisă de Thierry François și inspirată din comedia lui Molière, ”Bolnavul Închipuit”.

Din echipa de teatru a şcolii, au facut parte: Tudor Cotoc, Ilinca Buciuleac, Andra Acsinte, Alexandru Grigore, Andrei Grigore, Emanuel Ciubotariu, Ramona Dumitraş, toţi elevi din clasa a VII- a.

De asemeni, elevul Tudor Cotoc a obţinut premiul I pentru cel mai bun actor în rol masculin.

”Competiția cu alte 8 județe din țară pune in valoare abilitățile lingvistice de limba franceză,stimulează performanța la nivel comunicativ funcțional și se înscrie în tendințele moderne de comunicare și promovare a francofoniei prin artă.Anul trecut Colegiul Eminescu a obținut la acest festival locul III, anul acesta locul II, fără îndoială,anul viitor vom obține trofeul”, a declarat Cristina Chiriac, directorul Colegiului.

2 thoughts on “Premii obţinute de elevii Colegiului Mihai Eminescu

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Se pare ca s-a strecurat o eroare. Am fost pregatit de dl. profesor Oniciuc Gheorghe, nu de dl. profesor Buzduga Neculai, asa cum a fost mentionat gresit in tabel.

  2. Elevii Colegiului National Mihai Eminescu Botosani au participat sambata 23.11.2013 si la Concursul National de Matematica Arhimede organizat la Suceava , unde au obtinut de asemenea rezultate deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *