Cei mai puternici oameni de afaceri din Botoşani au devenit masoni. Vezi lista membrilor lojei masonice!

intalnire masoni la BotosaniDoi dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Botoşani au intrat, de curând în masonerie.

Din acest an, ei au devenit membri ai Lojei masonice din Botoşani, din care fac parte oameni politici importanţi, medici, poliţişti, dar şi artişti.

intalnire masoni1Patronul companiei Electroalfa, Gheorghe Ciubotaru, dar şi ce al grupului de firme Elsaco, Valeriu Iftime, s-au alăturat organizaţiei masonice, participând perioadic, la şedinţele secrete ale mebrilor acesteia.

Intrarea în masonerie a celor doi coincide cu schimbarea, în această vară, a liderului Lojei din Botoşani, medicul chirurg ortoped Radu Malancea fiind înlocuit cu fostul comisar al Gărzii Financiare Laurenţiu Paraschiv.

intalnire masoni4Tot în această vară, în structurile masonice a intrat şi pianistul Bogdan Otta.

Din Loja masonică din Botoşani mai fac parte, printre alţii, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, directorul Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă, deputatul Cristian Roman, şeful Poliţiei de Frontieră, Dragoş Holcă, adjunctul şefului Poliţiei, Viorel Şerbănoiu, fostul primar al Botoşaniului, Florin Egner, medicul Constantin Tudorache, medicul Cornel Enache, medicul Ovidiu Mimor, directorul Palatului Copiilor, Marcel Dupu, dar şi oamenii de afaceri Claudiu Niculăeş (Tridex), Tiberiu Lungu (Avis), Gheorghe Cojocaru (Popas Cucorăni), Gheorghe Odae (Veritas), directorul Mecanica, Mihai Boicu, directorul Comcereal, Liviu Rotaru, care este şi secretarul lojei, profesorul Corneliu Furtună, dar şi fostul subprefect Paul Popa.

intalnire masoni3Aceştia se întâlnesc săptămânal sau o dată la două săptămâni într-o clădire în care accesul altor persoane este interzis. Clădirea este proprietatea unui alt mason, Ionel Tacu, iar pe geamurile sale este gravat semnul masoneriei.

21 thoughts on “Cei mai puternici oameni de afaceri din Botoşani au devenit masoni. Vezi lista membrilor lojei masonice!

    1. … praf in ochii prostilor … sa distraga atentia de la lucruri mai importante cum ar fi pesedizarea institutiilor statului !… care e adevarata oculta pan’ la urma? Nu cumva politica actuala? Si apoi … cei mentionati se pare ca sunt cei mai deosebiti oameni ai Botosaniului care au creat locuri de munca, au creat ceva pentru Botosani si , culmea, prea putini dintre ei sunt inregimentati politic! Eu inteleg din acest articol ca e doar un fel de club si nu are putere de decizie! Atunci… cine are? CINE SUNT HOTII CARE NE FURA SI NE VAND TARA SI NEAMUL?

  1. Cam multi,si la gramada intrati,nu o fi la vreun sindicat (sanitas)si ati confundat voi cu Masoneria?……….sau poate vreo secta?………tot cei posibil,din cite stiu masoneria este un lucru serios si mult prea secret,ca sa apara asa in ziare la gramada,cu secretari portari,femei de servici………………………….

  2. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Astia-s cancerul ascuns care roade societatea si pe care nu-l poti combate pentru simplul fapt ca e secret. Se poate spune oricand ca nici „nu exista” sau ca se ocupa doar de soarta batranilor sau a cainilor.
    Da apropo, pe cifutul de Ioan Rotundu nu l-ati bagat in lista? Caci din latraturile lui se da un mare mason. Cu nasul borcanat de la usi trantite in nas si ochii rosii de la curentul de pe gaura cheii el se preface ca stie si cunoaste, aduna cultura de la barfele din jurul tomberoanelor si face reportaje fanasmagonice despre lucruri numai de el pricepute. Cum se poate vorbi de masoni fara sa fie pomenita si preaspurcaciunea sa?

    1. La cat esti de frustrata, sigur ai luat- o shi tu peste bot de la d-l jurnalist Ioan Rotundu. Sigur a avut el un motiv bine intemeiat sa ti-o iei, ca prea esti spurcata de gura si mare lighioaie. Si asta, dupa cum te exprimi… Mirosi de la o posta a parvenita descoperita, hai sictir!

  3. Masoneria in Botosani si Dorohoi a aparut in 1876. Prima revista masonica din Moldova apare la Botosani. Ilustrii reprezentanti ai comunitatii locale – Goilav, Sofian, Samson Bodnarescu, Ion Pilat, Pastorel Teodoreanu, George Enescu dar si multi altii au avut onoarea sa faca parte din Ordinul masonic. Dupa cum vedeti traditia se pastreaza si astazi. Stirile despre masoni nu mai fac de mult senzatie. Va sugerez sa trimiteti un spion la Parlament, in sala I.C.Bratianu pe 29 nov. a.c. cand masoni din toata tara vor omagia Ziua Nationala a Romaniei.

    1. In completare la ceea ce a scris argus 2….
      Cea mai veche mențiune istorică privind ființarea unei bresle în Botoșani există încă din anul 1690 – un manuscris al lui Gheorghe Sânmicloș , menționat de Grigori Goilav în revista „Arhiva” din Iași în studiul despre „Statutele breslei tinerilor botoșăneni, ieșeni și romașcani”.
      În cartea de referință, anume Monografia Orașului Botoșani – Ediția Primăriei de Botoșani, scrisă de Artur Gorovei și tipărită în anii 1926 la Fălticeni, studiul este completat cu o mențiune foarte interesantă la pagina 310, pe care o citez: „Breasla aceasta era o corporație în genul corporațiilor francmasonice și ale societăților de ajutor reciproc pentru boală și deces cum există și astăzi în sudul Italiei” . Așadar, încă din anul 1690 existau în ținutul Botoșanilor bresle a căror fonduri erau destinate așa cum menționează autorul, bisericilor. De asemenea, în manuscrisul din acelasi an sunt și listele membrilor acestor bresle existente până în 1738.
      BOTOSANIUL EXISTA ASTAZI DATORITA LOR, ELITELOR DIN ACELE VREMURI, CAND MARFA PRODUSA DE ACESTE BRESLE SE VINDEA LA LEIPZIG … IAR BISERICILE IN CARE NE INCHINAM ASTAZI CU TOTII AU FOST TOT DE EI CONSTRUITE CU BANI MUNCITI SI DONATI!

  4. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Lipsesc generalul zmau si mosierul turcanu, de acelasi calibru, evident, ca predecesorii mentionati. Onoranta alaturare: Enescu cu Lungu, Ion Pillat cu Odae, Sofian cu Egner, etc. Se poate si mai rau.

  5. Ionela, ai carente mari in exprimare, mai ai de „lustruit” la folosirea limbii romane. In rest, limba ta e destul de lustruita, stii tu de la ce.

  6. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    …și mă rog, cu toată masoneria cu ce ajută Botosaniul să iasă din postura asta de codaș în multe topuri la nivel de țară…eu cred că e doar așa de fițe pentru ăștia ce nu mai pot de bine…te pomini că se adună așa în secret și pun la punct niște planuri fenomenale pentru amărâtul asta de județ.

  7. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Interesant mi se pare ca multi din lista sunt adversari inversunati si in public se cearta ca la usa cortului . Sunt curios cum se manifesta in cadrul organizatiei ca acolo am inteles ca nu pot face chiar ce vor muschii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *