Preşedintele CSDR la Botoşani: Salariile din România sunt de mizerie

alegeri lsiPreşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR), Iacob Baciu, a declarat, vineri, la Botoşani, că dacă în România ar fi respectată legislaţia şi hotărârile judecătoreşti nu ar mai fi nevoie să se organizeze proteste.

El a afirmat însă că sunt legi în România care nu sunt respectate, dând drept exemplu hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile unde oamenii au obţinut drepturile în instanţă.

Paradoxal, atunci când eu sau dv aveţi o hotărâre definitivă şi irevocabilă dată în defavoarea noastră, dacă nu se aplică în al doilea pas, pentru mine, de exemplu, şi pentru dv. este penală. În condiţiile în care statul nu respectă legile şi nu respectă hotărârile judecătoreşti, suntem într-o situaţie paradoxală. Şi în învăţământ, şi în poliţie şi sănătate şi tot ce înseamnă bugetar sunt probleme. În sănătate vorbim de faptul că nu sunt bani: bani sunt, dar sunt distribuiţi pe criterii politice. Atâta timp cât banii sunt împărţiţi pe criterii politice, lucrurile sunt cele pe care le vedem fiecare dintre noi”, a menţionat Baciu.

El a criticat, de asemenea, nivelul salariilor din România, spunând că acestea sunt de mizerie.

Nu numai în sistemul bugetar, ci în industrie şi în întreaga economie. Am militat ca salariile în România să crească ca să asigurăm un trai decent. Obiectivul nostru a fost ca salariul minim să acopere coşul minim de consum. Aţi mai auzit spunându-se de coşul minim pentru un salariat. Le uită, se angajează şi pe toate le lasă pierdute„, a adăugat liderul de sindicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *