Angajatul unui liceu, concediat de patru ori. De fiecare dată a câştigat în instanţă

grefieri Tribunalul BotosaniInteresele personale ale unor şefi de instituţii publice depăşesc orice limită în unele cazuri, iar bugetele unităţilor sunt afectate pe seama acestor decizii.  O astfel de situaţie se înregistrează la Liceul Tehnologic Special ” Ion Pilat” din Dorohoi, unde administratorul de patrimoniu a fost dat afară de patru ori şi de tot atâtea ori a cîştigta în instanţă repunerea în funcţie.

Mai mult decât atât, liceul a fost obligat la plata salariilor pe patru ani şi la daune morale de 17.000 de lei către Constantin Timingeriu.

Necazurile bărbatului a început în 2009, pe când era angajat ca administrator patrimoniu la Centrul Şcolar Dorohoi şi s-a decis comasarea unităţii şcolare cu Şcoala de Arte şi Meserii Ion Pilat. În urma comasării, mai mulţi angajaţi ai centrului şcolar  au rămas fără servici, printre care şi administratorul de patrimoniu.

Acesta a contestat concedierea, iar un an mai târziu a obţinut, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, anularea întregii proceduri de concediere a salariaţilor, în condiţiile în care nu s-a făcut o selecţie între angajaţii celor două unităţi după comasare, şi reîncadrarea pe funcţie.

Decizia instanţie nu a fost respectată de conducerea liceului, care a emis o nouă decizie de concediere. Şi aceasta a fost contestată în instanţă, de această dată, administratorul solicitând şi daune morale. Judecătorii au decis, printr-o nouă hotărăre definitivă şi irevocabilă, reîncadrarea în funcţie cu plata salariilor aferente plus daune morale de 5.000 de lei.

Nici această decizie nu a fost respectată de reprezentanţii liceului, care au emis o altă decizie de concediere. A urmat o nouă acţiune în instanţă, cu acelaşi obiect şi sentinţa a fost aceeaşi, reîncadrarea în funcţie plata salariilor pe perioada concedierii până la încadrarea în funcţie, şi plata a încă 5.00 de lei daune morale.

Reacţia conducerii liceului a fost trasă la indigo cu precedenta. Un alt dosar, o nouă decizie, definitivă şi irevocabilă dată joi de judecătorii Curţii de Apel Suceava,  de această dată cu daune morale de 7.000 de lei. Astfel din 2009 Constantin Timingeriu a lucrat doar câteva zile, unitatea a plătit două persoane pentru acelaşi post, una încadrată şi alta cu hotărâri judecătoreşti plus plata unor daune morale şi a aunui avocat pentru războaiele din instanţă.

„Nu înţeleg de ce instituţia insistă în aceste abuzuri, atâta timp cât instanţele de judecată, prin fiecare dintre cele opt hotărâri judecătoreşti pronunţate până în prezent, au dat indicaţii clare despre modul în care trebuie procedat. Din aceste acţiuni de concediere cu orice preţ, rezultă clar că este un abuz premeditat şi nu o simplă neglijenţă. Persoana responsabilă oricum va răspunde, în final, şi patrimonial, deoarece  în mod nejustificat s-au plătit două salarii pentru acelaşi post pentru o perioadă de circa patru ani, aspect ce va fi sesizat probabil de Curtea de Conturi. Să sperăm că în arhiva mea electronică nu va fi nevoie să creez un fişier intitulat concediere Temniceriu 5”, a declarat Marius Ţimpău, avocatul administratorului de patrimoniu.

2 thoughts on “Angajatul unui liceu, concediat de patru ori. De fiecare dată a câştigat în instanţă

  1. Voi stiti bine ca aceste comasari sunt frauda legalizata de o ordonanta care a incalcat toate legile. Deci nu inteleg de ce aceasta ordonanta nu a fost contestata si anulata pana acum. AU fost dati afara si profesori, tot ilegal. Au fost inlocuiti cu altii, care cotizau la acelasi partid tampit la lui Basescu, ca si directorii de atunci. Si inca s emai fac idiotenii de astea. Daca o scoala s-a desfiintat, profesorii de acolo, se vor duce sa dea concurs pe alte posturi, altfel directorii vor vinde posturile deja ocupate, cu vor ei, ca doar sunt spagari de meserie.

  2. Si inca ceva. Cand dati in judecata pentru asa ceva, dati in judecata si scoala si persoana directorului care a semnat . El sa scoata banii din buzunar, ca sa invete sa respecte legile. Si va invat ca cel mai bine e sa faceti plangere penala pentru trafic de influenta sai abuz in serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *