Liderul FSLI, Simion Hâncescu, la Botoşani: Consultăm oamenii, în perioada următoare, dacă declanşăm grevă generală în învăţământ

simion hancescu, liderul FSLIFederaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) va începe, săptămâna viitoare, consultarea membrilor de sindicat cu privire la declanşarea unei greve generale în învăţământ. Simion Hâncescu, preşedintele FSLI, a declarat, vineri, la Botoşani, că sunt mai multe voci care cer declanşarea unor proteste radicale în învăţământ.

Când discuţi de grevă generală trebuie să fie un procent considerabil. Vom consulta oamenii. Greva generală înseamnă a nu-ţi primi salariile pe perioada protestului”, a spus Hâncescu.

Liderul FSLI acuză faptul că salariile profesorilor debutanţi au fost majorate nesemnificativ şi că cei 50-60 lei în plus, nu o să-i determine pe tinerii performanţi să vină spre învăţământ.

Am cerut 50% majorare salarială, un procent pe care l-am considerat de bun simţ, având în vedere faptul că în momentul de faţă un profesor debutant câştigă sub 800 lei. Ma deranjează faptul că nu am fost trataţi la fel ca şi cei din sănătate. Este bine că s-a găsit soluţia pentru medicii rezidenţi, de a li se acorda acest drept suplimentar la venituri, este vorba de acea sumă netă, fixă de 679 lei, o creştere semnificativă cu aproape 70% a veniturilor„, a menţionat Hâncescu.

El are rezerve că Guvernul va găsi soluţii în perioada următoare legat strict pe problema salarizării.

Bugetul a intrat în Parlament, cheltuielile de personal sunt prinse în legea bugetului. Se spune că nu sunt bani, dar există categorii privilegiate. O greşeală pe care a făcut-o actuala putere şi este inexplicabil şi care dă foarte rău, aceea de a răsplăti clientela politică. Din moment ce ai pus 25% din venitul directorilor pentru cei care sunt în AGA, este clar că aici, în AGA, nu intră decât cei care sunt implicaţi politic.”, a mai spus liderul FSLI.

 

One thought on “Liderul FSLI, Simion Hâncescu, la Botoşani: Consultăm oamenii, în perioada următoare, dacă declanşăm grevă generală în învăţământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *