Un inspector şcolar a părăsit IŞJ din cauza presiunilor conducerii

Inspectoratul Scolar Botosani isj (3)Un inspector şcolar a solicitat concediu fără plată timp de un an pentru a munici in strainatate, iar foştii colegi ai acestuia susţin că a făcut acest lucru din cauza presiunilor venite din partea conducerii Inspectoratului Scolar Judetean.

Inspectorul de matematică, democrat liberalul Sebastian Mihalache, a depus cererea de concediu pe data de 19 noiembrie. Mai mult decât atât, Sebastian Mihalache deţine calitatea şi de consilier judeţean şi ar urma să renunţe şi la mandatul de ales.

Inspectorul şcolar activa cu jumătate de normă la catedra de matematică, iar conducerea IJS i-a retras din atribuţii, acordându-le social democratei Daniela Vicol.

Fostul inspector şcolar general adjunct, Cătălin Lupaşcu, a acuzat la rândul ei comportamentul inspectorului general Mihaela Huncă, în raport cu colegii din inspectorat.

Printr-o hotarare a Consiliului de administratie al ISJ, spun eu abuziva, s-a pus problema ca domnului inspector scolar sa-i fie luate cadrele didactice din invatamantul gimnazial si sa-i fie date spre coordonare si indrumare inspectorului scolar Vicol, care este inspector pe mentora. Lucrul acesta l-a dezamagit. Si asa era cu jumatate de norma. am avut si eu atunci discutii cu inspectorul general, dar nu s-a dorit intregirea normei. Ba mai mult, din septembrie, s-a pus problema sub diverse forme, de la discutii particulare pana la hotarari abuzive ale CA, de a prelua spre coordonare-monitorizare si indrumare profesorii de matematica de la gimnaziu de doamna inspector Vicol, care ar trebui sa aiba o cu totul alta activitate„, a declarat fostul inspector adjunct al ISJ, Catalina Lupascu.

Sebastian Mihalache, era ultimul inspector şcolar care a rămas în funcţie după schimbarea puterii, el fiind susţinut şi de liderul liberalilor, Florin Ţurcanu.

One thought on “Un inspector şcolar a părăsit IŞJ din cauza presiunilor conducerii

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Daca omu vrea sa plece, sa plece, care-i problema… Dar ma mir ca mai sunt portocalii prin inspectorat. Cum, n-ati reusit inca sa scapati de ei… Stiu ca si ada macooorvei mai vroia un birou pe la inspectorat, ca sa lucreze cica la proiecte… si gugustiucul ala de botezatu mai vroia ceva… greu s-a dat dusa si croitoreasa aia de la tehnic, achizdaitei… Daca nu le dati cu soootul in coooor, nu va fi bine de voi… Cu partidul vii, cu partidul te duci, este una din axiomele vietii politice. Cretinii nu inteleg, chiar daca predau mate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *