Portariuc a semnat contractul de finantare pentru reabilitarea termica a trei blocuri

semnat contract reabilitare termicaConducerea Primăriei Botoşani a semnat, vineri, primul contract de finanţare a proiectului privind reabilitarea termică a blocurilor. Primarul Ovidiu Portariuc a semnat documentul cu directorul Agenţiei de Dezvoltare Nord Est, Constantin Apostol. În primul proiect semnat se prevede reabilitarea 15 scări de bloc, cu 178 de apartamente.

După semnare urmează organizată licitaţia pentru lucrări, iar în primăvara anului viitor ar putea începe implementarea în teren a proiectului.
Mai sunt şi alte proiecte care sunt în perioadă de evaluare. Nu pot să spun câte pentru că vreau să le semnez întâi. Sper ca oamenii să nu mai privească cu reticenţă acest proiect, după ce vor vedea cum încep lucrările, iar partea de cofinanţare poate fi suportată de orice cetăţean„, a declarat Ovidiu Portariuc.

Cofinanţarea din partea proprietarilor apartamentelor este de 10%, fiind plătită în cinci ani prin intermediul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale.

La rândul său, Constantin Apostol, a precizat că la Botoşani s-a semnat primul proiect de acest gen din regiunea Nord- Est, lăudând modul de lucru al municipalităţii.

Recunosc că la aceste proiecte condiţionalităţile sunt destul de dificile, însă proiectele pot fi depuse până în luna aprilie. Este în schimb un proiect foarte accesibil pentru populaţie, cu o contribuţie de doar 35 de lei pe lună, si lucrări de 15.000 de lei„, a precizat directorul ADR Nord Est.  

 Proiectul are o valoare de 3 milioane lei.

 

 

One thought on “Portariuc a semnat contractul de finantare pentru reabilitarea termica a trei blocuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *