Conferinta judeteana de alegeri la LSI cu critici la adresa guvernantilor

alegeri lsi 1Peste 110 delegaţi ai organizaţiilor afiliate la Liga Sindicatelor din Invatamant au participat, vineri,  la Conferinţa judeţeană de alegeri pentru a desemna o noua conducere. La eveniment a participat prefectul Costica Macaleti, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Mihaela Hunca, Iacob Baciu, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR), Simion Hâncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) si Liviu Pop,  senator PSD, fost secretar general al FSLI.

Dascălii îşi vor alege liderul de sindicat, trei vicepreşedinţi,  un secretar şi doi membri ai Biroului operativ al LSI. Pentru functia de presedinte exista o singura candidatura, respectiv Liviu Axinte. Pentru functia de vicepresedinte candideaza Constantin Lohan, Paul Ungureanu si Doina Fodor, pentru secretar al Biroului operativ al LSI candidează Viorica Ocu, iar pentru membri şi-au depus candidaturile Constantin Oboroceanu, Mihai Scutaru şi Liviu Romanescu. 

alegeri lsi 2Simion Hâncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a criticat faptul ca angajatii din alte domenii primesc salarii uriase pe cand salariile dascalilor sunt mici.

Fosta putere a luat o serie de masuri brutale care ne-a afectat direct. A schimbat o lege fara sa fim consultati, Legea educatiei nationale care nu se aplica in totalitate si prin care am pierdut multe drepturi” a spus Hancescu.

Critici au fost aduse si actualului Guvern. El a acuzat faptul ca actualii guvernanti nu si-au tinut promisiunile facute in campania electorala si ca varsta de pensionare atat la femei cat si la barbati a crescut la 65 de ani . Ei au acuzat, de asemenea, ingerinta politicului in scoli.

Prefectul Costica Macaleti le-a transmis dascalilor ca in el vor avea un partener de dialog si ca le intelege nemultumirile.

alegeri lsiDv. formati generatii de copii a Romaniei, dv. ii formati, dv care faceti naveta si nu vi se plateste, dv care suportati uneori hichitele unora sau altora, aveti una din cele mai titrate profesii de oriunde„, a spus Macaleti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *