Săptămâna Educaţiei Globale cu proteste împotriva fumatului şi pledoarie pentru o alimentaţie sănătoasă la Şcoala nr. 12

scoala 12 nu fumatuluiŞcoala Gimnazială nr 12 Botoşani a derulat mai multe activităţi în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale 2013 derulată în perioada 16-24 noiembrie. Tema de anul acesta a fost  ADOPTA UN STIL DE VIATA DURABIL.

„Denumirea proiectului şcolii noastre, proiect care reuneşte toate activităţile ce se vor desfăsura in rândul elevilor şi profesorilor, este”Nava spaţială- Pământ”, spune profesoara Octavia Buhociu.

Iar explicaţia cu privirea la alegerea titlului este dată de faptul că  nava spaţială reprezintă rezultatul deprinderilor din toate domeniile acumulate in anii de şcoală, cercetare, descoperire, invenţie, ştiinţă şi tehnologie, adică ceva rezistent in timp şi peste timp, un produs durabil, al generaşiei de azi pentru cea de mâine.

saptamana educatiei globale scoala 12Una din activităţile derulate de elevii acestei şcoli a fost  „TUTUNUL- letal in orice formă sau conţinut”. La aceasta au participat elevii clasei a V-a A la care a fost invitat psiholgul şcolar. Copiii au urmărit filmul „Mişa, ursul fumător”, au discutat cele văzute şi au tras singuri concluziile.  Au rezolvat un chestionar cu privire la acordul sau dezacordul total al elevilor faţă de acest viciu. Au realizat desene şi sloganuri anti-tutun ca: „Nu mai fuma, iti dăunează grav sănătăţii!”, „Nu te omori singur!”, „Nu are rost să-ţi irosesti viaţa!”, „Te rog nu mai fuma, că o să te imbolnăveşti la plămâni şi nu te mai poţi repara!”, „LASA-TE de fumat!”, „Din banii daţi pe ţigări, ai putea să-ţi procuri alte haine, jocuri, fructe, dulciuri…!”, „Ce urât miroşi!”, „Eşti un om fără voinţă?”…

Consiliul Reprezentativ al Elevilor, proaspat ales, si-a propus şsi a realizat de pildă o nu fumatuluiactivitate pe data de 20 noiembrie 2013, la care s-au prezentat referate şi prezentari power point ale elevilor Eduard Grigore, cl a V-a A despre Alimentatia sanatoasa;  Ionela Fedor, cl a VIII-a A intitulat Capcanele alimentatiei; Roxana Frunza, cl a VIII-a B intitulat Si gestul tau conteaza!; Cristina Constandache si Bianca Tapciuc, cl a VIII-a B  cu eseul Drogurile; Tina Aungurenci si Raluca Barboselu, cl a VII-a A cu lucrarea Car sharing.  

„Copiii au inteles ca fiecare dintre ei poate contribui, atunci cand inchide robinetul, becul daca nu are nevoie efectiv de ele, daca merge cu bicicleta in loc de automobil si situatiile pot continua la economisirea resurselor energetice, la prelungirea vietii pe TERRA, la un stil de viata durabil in lumea noastra”, a mai spus profesoara Octavia Buhociu.

One thought on “Săptămâna Educaţiei Globale cu proteste împotriva fumatului şi pledoarie pentru o alimentaţie sănătoasă la Şcoala nr. 12

  1. DIN FATA SCOLII DE MUZICA SI LINGA TRIBUNAL SI PROCURATURA ESTE UN CHIOSC DE ZIARE MONITORUL DE UNDE VANZATOAREA VINDE ELEVILOR TIGARI LA BUCATA!!!!!!!!!!!!!!! CHIAR TOTI PARINTII SUNT CHIORI????? AR TREBUI LUAT PE SUS CU TOT CU VANZATOARE SI DUS IN PIATA MARE SA STRIGE CA CEILALTI BISNITARI -TIGARI-TIGARI-OTRAVA !!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *