Elevii de la Liceul Nicolae Iorga spun „nu” drogurilor. Protestul lor a dat naştere unui imn pe ritmuri hip-hop!

Liceul Nicolae Iorga - Invata sa alegi  autorii imnului
Cei doi autori ai imnului hip-hop de la Liceul Nicolae Iorga

Liceul Teoretic Nicolae Iorga a deschis activitățile unui nou proiect pe care elevii și cadrele didactice de la această școală îl vor desfășura în perioada următoare. Este vorba despre proiectul  „Învață să alegi” care se va desfășura până în luna mai a anului viitor.

Lansarea proiectului a avut loc joi, 21 noiembrie  nu întâmplător, deoarece aceasta este declarată Ziua fără tutun și în plus, în perioada 16-24 noiembrie în toate școlile din România se desfășoară Săptămâna Educației Globale. Proiectul derulat de Liceul Teoretic Nicolae Iorga are în vedere mai multe activități și își propune să crească gradul de conștientizare al tinerilor cu privire la consumul de droguri.

Liceul Nicolae Iorga - Invata sa alegiLa lansarea proiectului care a avut în sala de muzică a liceului și la care au luat parte comisarul Inspectoratului de Poliție Județean, Cristian Silveanu, inspectorul Otilia Sandu de la Inspectoratul Școlar Botoșani, inspectorii Casei Corpului Didactic, Cristina Manolache și Daniela Biolan precum și Florin Barbu de la Centrul Antidrog, copiii au prezentat afișul proiectului realizat chiar de ei, dar și un imn pe ritmuri hip-hop cu versuri sugestive referitoare la riscul privind condumul de droguri. „Proiectul acesta se naşte din nevoile voastre. Ştim că se fumează în băile liceului, nu ne dorim asta. Dar trebuie să spun că acest proiect merge mână în mână cu un alt proiect de -al nostru <<A matter of choices>> şi vor fi activităţi interesante. Abia aştept să văd primul fumător care spune că s-a lăsat de fumat datorită acestui proiect”,  le-a transmis la lansarea proiectului directorul Liceului Teoretic Nicolae Iorga, Marilena Mardare.

Liceul Nicolae Iorga - Invata sa alegi  3Reprezentantul Centrului Antidrog, Florin Barbu, le-a atras atenţia elevilor prezenţi asupra faptului că fumatul precedă de fapt consumul celorlalte substanţe psihoactive. „Consumul celorlalte substanţe psihoactive este precedat de fumat şi trebuie să spun că statisticile arată că 2 din 10 fumători mor de cancer şi inimă. Eu nu interzic fumatul nimănui pentru că în momentul când interzici ceva, îl faci curios pe acel om, dar trebuie doar să-i găseşti un declic, un mecanism, să-i introduci un viermişor ca să nu mai fumeze”, a spus Florin Barbu de la Centrul Antidrog.

Conducerea Liceului Teoretic Nicolae Iorga va colabora atât cu Centrul Antidrog, cât şi cu Inspectoratul de Poliţie şi Inspectoratul Şcolar în derularea activităţilor cuprinse în proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *