Liderul LSI, despre creşterile salariale: Am crescut salariul la medic cam cu cât ia un profesor

Liviu Axinte
Liviu Axinte, liderul LSI

Sindicaliştii din învăţământul botoşănean acuză că majorarea salariilor profesorilor debutanţi este incomparabilă cu cea a medicilor rezidenţi. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI), a declarat că creşterea salariilor medicilor este de opt ori mai mare decât a salariilor profesorilor.

Poate era bună o bursă şi în învăţământ. În sănătate s-a crescut cu net 650 lei, iar în învăţământ 80 lei. Am crescut salariul la medic cam cu cât ia un profesor. Sunt conştient că în toate ţările din lume salariul unui medic este mai mare decât al unui profesor, dar mi se pare incomprabilă creştere din învăţământ cu cea din sănătate„, a menţionat Axinte.

Liderul LSI Botoşani susţine că majorarea salariilor cu 10% în cazul profesorilor debutanţi este nesemnificativă.

Nu vreau să duc în derizoriu ideea de a majora salariul profesoriulor debutanţi, însă trebuie să conştientizăm că este vorba de a creşte salariile între 80 şi 110 lei, funcţie de cum au salarizarea până la şase ani, dar ne punem întrebarea ce se întâmplă cu cei între 6 şi 10 ani, că se ajunge ca cei cu până în şase ani vechi să aibă salariul mai mare decât ceilalţi. Atunci vom asista practic la o uniformizare a salariilor profesorilor cu vechime între 1 şi 10 ani. Nu-i prea corect„, a mai spus Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *