Preoţi încurcaţi de o icoană

icoana factoare de minuniJoi, când creştinii ortodocşi au marcat sărbătoarea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, botoşăneanul Gheorghe Plugaru susţine că a avut surpriza să constate că pe o icoană din locuinţa sa au apărut mici picături de apă.

Ieri dimineaţă, când îşi făcea rugăciunea, el a observat o picătură, pe rama icoanei ce-i înfăţişează pe Iisus Hristos şi Dumnezeu, şi a crezut că este o urmă de la lacul ce a fost aplicat pe aceasta. Când a atins picătura şi-a dat seama că e apă, iar după câteva ore, a constatat că pe icoană au apărut mai multe picături. Când a realizat că icoana parcă plânge, bărbatul s-a emoţionat foarte tare.

Prima dată m-am bucurat, apoi m-am speriat. Am sunat-o pe mama, apoi mi-am sunat copiii în Anglia, să-i previn să aibă grijă. Credeam că e un semn ceva”, a declarat el.

Botoşăneanul l-a contactat prin telefon pe părintele protopop Lucian Leonte, care i-a recomandat să ducă icoana la un preot. Însoţit de fratele său, Gheorghe Plugaru s-a prezentat la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, unde preot paroh este Petru Fercal. Acesta nu a dorit, însă, să facă vreo declaraţie, anunţând doar că a pus icoana în altar, unde va fi ţinută sub observaţie.

Sursa: Monitorul de Botoşani

One thought on “Preoţi încurcaţi de o icoană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *