Amişculesei şi un fiu de-al său, condamnaţi la închisoare cu executare

dumitru amisculesei la tribunalul botosani

Omul de afaceri Dumitru Amişculesei a fost condamnat, miercuri, de judecătorii Tribunalului Botoşani la închisoare cu executare într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste un milion de euro, unde era judecat alături de cei doi fii ai săi.

El va sta cinci ani după gratii pentru evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi infracţiuni la Codul Fiscal.

Fiul său Marius Amişculesei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar celălalt fiu, Andrei Amişculesei, la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

De asemenea, juristul Florin Cimpoi a fost condamnat, în acelaşi dosar, la trei ani de închisoare cu executare, la fel ca şi fosta contabilă Carmen Lenuş Mărgineanu.

 

Condamnarea vine după ce, aceeaşi instanţă, a stabilit în vara acestui an o pedeapsă de trei ani şi patru luni cu executare într-un alt dosar în care era acuzat de evaziune fiscală şi înşelăciune.

Noua condamnare este de cinci ani de închisoare, însă sentinţa nu este definitivă. Amişculesei a fost judecat alături de fii săi,  Andrei şi Marius Amişculesei,  fostul jurist al firmelor lui Amişculesei, Florin Cimpoi, contabila Carmen Lenuş Mărgineanu, dar şi asociata unică de la societatea Daryany Firacos, Raluca Gorbănescu, fiind acuzaţi de evaziune fiscală, producerea şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, spălarea banilor şi asocierea în vederea comiterii de infracţiuni.

De asemenea, în acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi Mitică Vieriu, Vasile Arbore, Ioan Pavel şi Marin Păduraru, persoanele care asigurau aprovizionarea cu alcool de la Baia Mare şi distribuirea băuturilor.

Procurorii au trimis în judecată şi trei firme. Este vorba  Sandokan SRL Răchiţi, Fishmar Boys şi Daryany Firacos, implicate în afacerile ilegale cu alcool.

S-a reţinut că în perioada septembrie 2010- ianuarie 2011, inculpaţii, persoane fizice şi juridice, în calitate de autori sau complici, au desfăşurat activităţi privind aprovizionarea cantităţii de 104.000 litri de alcool etilic disimulat în produsul Dilusol 91 grade tărie alcoolică de la o firmă din Baia Mare, dar şi producerea şi comercializarea în sistemul en-gros şi en-detail a cantităţii totale de 444.426 litri rom şi vodcă de 21 de grade cu încălcarea legislaţiei fiscale.

Procurorii au stabilit că prejudiciul creat de familia Amişculesei şi asociaţii săi este de 4,24 milioane lei (echivalentul a 996.767 euro).

One thought on “Amişculesei şi un fiu de-al său, condamnaţi la închisoare cu executare

  1. Inlaturarea concurentei. Sunt unii mai mari. Spun cunoscatorii din bransa ca la un transport de alcool ilegal se castiga vreun meleon de euroi. Daca se fac 3 sau 4 transporturi pe an, au de dat si la fisc, si la meletieni si la unii magistrati si pe la unii mai mari de la Bucuresti… Ehehe tare e buna bautura asta! Hai noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *