Botoşaniul va avea un Centru Sportiv Naţional

clubul sportiv botosaniMinisterul Tineretului şi Sportului a aprobat înfiinţarea, la Botoşani, a unui Centru Sportiv Naţional, a declarat, miercuri, senatorul PSD Doina Federovici. Potrivit acesteia, la nivel naţional există doar şapte astfel de unităţi sportive.

Decizia a fost luată în contextul desecntralizării activităţii din sport, iar Clubul Sportiv Botoşani a trecut în subordinea Consiliului Local.

Era păcat să pierdem această oportunitate. Nu am avut în vedere factorul politic, dar trebuie să recunosc că a fost un efort de echipă deoarece am beneficiat de sprijinul miniștrilor de resort care au considerat că pepiniera de campioni de la Botoșani merită toată atenția. Odată cu înființarea acestui Centru Sportiv Național, ne vom permite să-i așteptăm la Botoșani  pe toți tinerii performeri , entru că acest centru se va adresa întregii regiuni și nu numai” a declarat senatorul Doina Federovici.

Demersurile au fost motivate de numărul mare de medalii obţinute la campionatele naţionale şi internaţionale  de către sportivii botoşăneni pregătiţi în cadrul CS Botoşani, acesta clasându-se pe poziţia a şaptea la nivel naţional, conform clasamentului Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret”.

„Primăria municipiului Botoşani intră în parteneriat pe toate activităţile sportive care se vor desfăşura, acest proiect fiind implementat cu atât mai mult cu cât performanţele sportivilor sunt recunoscute atât pe plan naţional, cât şi internaţional, în ultimii trei ani Clubul Sportiv acumulând în palmares peste 500 de medalii. Rezultatele obţinute de către sportivii botoşăneni  constituie fundamentul pentru înfiinţarea acestui Centru Sportiv Național. Scopul nostru este să  organizăm competiţii sportive naţionale şi internaţionale, în parteneriat cu mai multe cluburi sportive din întreaga țară. De asemenea, îmi propun şi organizarea unei Direcţii de Sport în cadrul Primăriei, care să gestioneze toată problematica sportivă”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Centrul Sportiv Naţional va fi finanţat de la bugetul ministerului.

 

One thought on “Botoşaniul va avea un Centru Sportiv Naţional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *