Conflict între medic de la UPU şi asistent de la Ambulanţă, anchetat de Colegiul Medicilor

colegiul medicilor-Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor din Botoşani anchetează, în premieră, un conflict dintre un medic de la Unitatea de Primire Urgenţe şi un asistent de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Cazul a ajuns iniţial la Comisia de Disciplină a Spitalului Judeţean, după ce asistent medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a acuzat că un medic de la UPU a completat fişa de prezentare a unui pacient, fişă care trebuia completată de personalul de la ambulanţă.

Fiind cadre medicale şi unul şi altul, s-a trimis la Colegiu, care are competenţa de soluţionare. Au fost două sesizări de la Staţia de ambulanţă vizavi de completarea fişelor de ambulanţă de către medicii din UPU. Fişele de ambulanţă sunt fişe medico-legale, iar aceste fişe pot fi completate numai de salariaţii ambulanţei. Ori ele s-au completat de personalul serviciului UPU şi nu este voie. Atunci ei consideră că este caz de malpraxis„, a spus medicul Mihaela Miler, director medical la Spitalul Judeţean.

Preşedintele Colegiului Medicilor din Botoşani, Doru Culiceanu, a declarat că sesizarea a ajus la Colegiul Medicilor şi urmează ca Biroul Executiv să decidă dacă  admite sau nu plângerea formulată de asistent. Dacă va fi admisă, sesizarea va ajunge la Comisia de etică medicală şi deontologie profesională, care va administra probele.

Asistentul medical acuză că s-a făcut înscrisuri în fişă, că i-ar fi şters datele, că medicul a suprascris pe ce a scris el. Cazul este mai sensibil, pentru că şi părerile sunt împărţite. Se vor lua declaraţii şi probe„, a menţionat Culiceanu.

2 thoughts on “Conflict între medic de la UPU şi asistent de la Ambulanţă, anchetat de Colegiul Medicilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *