Iliuţă despre protestele din sănătate: Finanţarea nu este la nivelul dorit, însă ar fi bine să ne facem ordine în propria curte

viorel iliuta si mihaela milerManagerul Spitalului Judeţean susţine doleanţele sindicatelor din sănătate,  însă consideră că oricâţi bani s-ar da sănătăţii nu ar fi îndeajuns, fără nişte măsuri de eficientizare a activităţii din interior. Managerul spitalului a fost înştiinţat de Sindicatul Sanitas cu privire la protestele care vor avea loc luna aceasta, respectiv 25 noiembrie grevă de avertisment timp de două ore, iar pe 28 grevă generală.

Se cere 6% din PIB, eu mi-aş dori 3%, ca în Germania. Sigur că finanţarea nu este la nivelul dorit, sigur că şi sistemul mai are multe probleme de rezolvat. Dacă problemele din sistem se rezolvă, s-ar putea ca finanţarea să fie potrivită pentru nevoi. Pe de o parte avem nevoie de o finanţare mai bună, iar pe de altă parte ar fi bine să ne facem ordine în propria curte. Să mai eliminăm din risipa şi cheltuiala inutilă, să ne mai restructurăm ca şi activitate, pentru că oricâţi bani s-ar da sănătăţii oricum nu ar fi îndeajuns„, a spus Iliuţă.

El spune că pe perioada grevei va trebui asigurată o treime din activitatea medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *