Jandarmii au descins în baruri. Vezi motivul!

tigari de contrabanda - jandarmiMiercuri dimineaţă, jandarmii au executat o misiune, în cooperare cu lucrătorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani , pentru combaterea  efectelor consumului produselor din tutun, având în vedere că în data de 21 noiembrie se marchează ,, Ziua Naţională fără Tutun”.

Misiunea a constat în efectuarea de controale inopinate la baruri aflate în zona instituţiilor de învăţământ din  municipiul Botoşani, pentru a se urmări vânzarea de băuturi alcoolice şi a produselor din tutun către minori, precum şi amenajarea, ventilarea şi respectarea spaţiilor destinate nefumătorilor.

În urma controalelor efectuate de lucrătorii celor două instituţii la 12 baruri, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale la legea nr. 349 din 6 iunie 2002,
pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, în valoare totală de 1000 de lei, pentru vânzare de ţigări la bucată, lipsa avertismentului ,,Fumatul este permis” şi ventilaţia necorespunzătoare a spaţiilor, precum şi 3 sancţiuni contravenţionale însumând 15000 de lei, conform prevederilor Ordonanţei nr. 21 din 21 august 1992, privind protecţia consumatorului, pentru lipsa afişării denumirii societăţii comerciale, lipsa programului de funcţionare şi neafişarea preţurilor, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com