Şefii judeţului vor contoare de apă cu cartelă în locuinţele consumatorilor. Proiect pilot pe 50 de apartamente!

contor-apaReprezentantii Consiliului Judetean iau in calcul alta varianta pentru reducerea furtului de apa si pentru stoparea pierderilor in sistem. Florin Turcanu, presedintele CJ, a declarat ca se are in vedere montarea de contoare de apa cu cartela, astfel incat se va sti cu exactitate cat se consuma, iar proprietarii nu vor mai fi nevoiti sa sparga prin locuinte pentru a schimba conductele. Mai mult, spuen presedintele CJ, in felul acesta nu vor mai fi debransati de la reteaua de apa buni platnicii.

CJ va implementa un proiect pilot la 50 de locuinte din municipiu pana la inceputul anului viitor, urmand ca proiectul sa se extinda si la toti consumatorii. Sistemul este implementat cu succes in afara tarii, sustin reprezentantii CJ. Deocamdata nu se cunosc costurile investitiei. Singura societate autorizata sa faca astfel de modificari este Aquaterm Botosani.

Contorizarea cu cartele la cele 50 de apartamente va fi garatuita, beneficiarii urmand sa fie stabiliti de operatorul de apa, cel mai probabil din randul rau-platnicilor.

Vom schimba toate contoarele pe banii societatii private, cu posibilitatea ca oamenii sa achite lucrarea in rate, 12 luni. Venim cu trei contoare noi, daca in casa sunt trei contoare, cu garantie 12 ani si cu cartela, exact ca la telefon. Ai cartela curge apa, nu ai cartela nu curge apa. Omul isi incarca cartela. Daca ai o cartele de 5 euro, de atata vorbesti. Vrei apa de 50 lei, trebuie sa incarci cartela cu 50 lei. La cei care nu vor, vom inchide apa de jos. Nu schimbam tevi, doar contoarele din casa. Vom pune in toate zonele aparate care sa incarce automat cartelele„, a spus Turcanu.

Acest sistem va fi implementat si la agentii economici. Masura va presupune si reducerea unor posturi la Nova Apaserv.

Nu vor exista pierderi, pentru ca nu mai poti sa pui nici 2 mc in plus. Pentru cei care nu au bani le vom face rate pe 16 luni. Daca ai bani platesti, daca nu iti aduci apa cu galeata in casa. Este treaba consumatorului „, a adaugat presedintele CJ.

 

 

5 thoughts on “Şefii judeţului vor contoare de apă cu cartelă în locuinţele consumatorilor. Proiect pilot pe 50 de apartamente!

  1. oamenii mor de foame,nu au locuri de munca,nu au locuinte ,au salarii mizerabile si astia au proiecte SF, are nu stiu care firma contoarele astea pe stoc si cred ca nu au putut pacalii pe nimeni si acum vor sa PACALEASCA botosanenii…..prosti ne credeti…

  2. Asta vorbeste care isi face casa pe de-a moaca si scoate o biata baba la inaintare (stie prea bine despre ce vorbim).Daca e corect de ce se ascunde CORECTUL , trebuie sa mai cistige cineva si de pe urma cartelelor!!!!!

  3. Ia spuneti, contoarele alea merg fara sa fie alimentate cu curent?
    Daca se ia curentul, fie si pentru 15 minute, va curge apa prin contor?
    La cei care au contorul montat in fosa septica, la casa, departe de locuinta, va trebui alimentare cu curent pana acolo?
    Parerea mea e ca propunerea asta este o idiotenie. Abia astept sa vina iar alegerile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *