Constructorii depozitului ecologic Stăuceni îşi cer banii pe lucrare

inaugurare groapa de gunoi stauceniConstructorii care au realizat depozitul ecologic de la Stăuceni fac presiuni la Consiliul Judeţean şi solicită plata lucrărilor efectuate. Vicepreşedintele CJ, Gheorghe Sorescu, susţine că a avut o întâlnire cu reprezentanţii firmei Electroalfa şi le-a explicat că situaţia nu se datorează CJ.  Finantarea proiectului depozitului ecologic de la Stauceni a fost blocata urmare a unei anchete a derulate de către Oficiul European de Lupta Antifrauda. Potrivit reprezentanţilor CJ,  inca 150 miliarde lei vechi mai trebuiesc achitate catre constructorul depozitului ecologic de la Stauceni.

Nu ne scuzăm, dar nu ni se datorează în niciun fel nouă această situaţie, pentru că acolo sunt suspiciuni de fraudă la momentul când s-a adjudecat contractul. Şi asta s-a întâmplat prin 2011. Am făcut demersuri la Ministerul Mediului şi urmează să purtăm o discuţie vizavi de aceste suspiciuni. Luăm în calcul accesarea unui credit pentru partea de cofinanţare, şi le-am spus şi constructorilor, pentru că au nişte situaţii de plată de vreo 85 miliarde lei. Sunt două situaţii de plată care sunt confirmate, lucrări executate şi normal să fie plătite„, a spus Gheorghe Sorescu.

El a spus că s-a făcut deja recepţia lucrării, iar în decembrie va fi predat şi amplasamentul de către constructor, groapa ecologică devenind şi operaţională.

Lucrarea a fost realizată de Electroalfa, în asociere cu Hidroconstrucţia Bacău şi Argip Piteşti,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *