Bani aruncaţi de primării. Au plătit o firmă de consultanţă pentru proiecte europene, însă nu le-au implementat. Vezi ce primării sunt implicate!

primariCinci primării din judeţ au plătit servicii de consultanţă unei societăţi pentru obţinerea de fonduri europene, însă nu au implementat proiecte.

Consultanţa a fost oferită pentru Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, iar cele cinci Unităţi Administrativ Teritoriale au plătit servicii în valoare de peste 30.000 de euro.

Cea mai mare sumă a fost achitată de Primăria Suliţa, 41.000 de lei, către societatea Britannia Consult SRL, pentru elaborarea unui asemenea proiect.

Primarul comunei, Costinel Ciubotariu, susţine că a încheiat contractul de consultanţă pentru conceperea unui proiect, însă acesta nu a primit finanţare. Chiar şi aşa, firma de consultanţă a primit banii.

” Era la începutul perioadei de finanţare şi la acel moment nu m-am gândit să impun o condiţie, ca plata pentru consultanţă să fie făcută cu condiţia finanţării proiectului. A fost şi singurul proiect declarat neeligibil pe care l-am depus, iar de atunci m-am învăţat minte”, a declarat edilul.

În aceeaşi situaţie se află şi Primăria Vorona, care a achitat către aceeaşi firmă, 23.205 de lei pentru elaborarea unui proiect, care în cele din urmă nu a mai primit finanţare.

” Sunt lucruri cu care ne-am confruntat până să învăţăm. Acum după război, mulţi se arată. Asta este realitatea şi oricine m-ar verifica la fel voi spune”, a afirmat Aurel Ştefan.

Societatea de consultanţă Britannia Consult a mai încheiat contracte cu primăriile Păltiniş, 35.000 de lei, Stăuceni, 24.395 de lei şi Roma 22.610 de lei.

2 thoughts on “Bani aruncaţi de primării. Au plătit o firmă de consultanţă pentru proiecte europene, însă nu le-au implementat. Vezi ce primării sunt implicate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *