Consiliul Judeţean se pregăteşte să preia mai multe instituţii deconcentrate. Vezi care!

sorescu gheorghe cjConsiliul Judeţean Botoşani se pregăteşte să preia mai multe instituţii publice, în urma descentralizării. Potrivit vicepreşedintelui CJ, Gheorghe Sorescu, CJ va prelua Direcţia de Sănătate Publică, instituţiile de mediu, Direcţia Agricolă, Casa agronomului, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, Direcţia de Cultură.

Reteaua scolara pentru invatamintul profesional si tehnic va fi organizata de Consiliile Judetene.

De asemenea, palatele si cluburile copiilor si elevilor trec din subordinea inspectoratelor scolare judetene in subordinea consiliilor locale. Palatele si cluburile copiilor si elevilor sunt in finantarea autoritatilor administratiei locale si in conducerea metodologica a Ministerului Educatiei.

Sorescu susţine că CJ va face faţă situaţiei şi că activitatea din instituţiile care vor fi preluate va fi regândită.

Preluăm instituţiile deconcentrate pe partea de execuţie, mai puţin instituţiile de control care rămân atributul ministerelor. În momentul în care vom primi, nu numai partea de activ ci şi finanţarea corespunzătoare, ne vom descurca. Va fi o muncă în plus. Sunt direcţii care au trei-patru persoane, însă, o direcţie în cadrul CJ trebuie să aibă cel puţin 15 persoane, că aşa prevăd normativele. Funcţiile de director dispar”, a spus Sorescu.

În ceea ce priveşte personalul din instituţiile care urmează a fi preluate, acesta va fi evaluat.

Dacă sunt nişte scheme supraîncărcate, analizăm„, a adăugat Sorescu

Guvernul urmeaza sa isi angajeze raspunderea pe lege in Parlament pe 19 noiembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *