Elevii botosaneni chiulesc pe rupte

catalog absenteElevii botosaneni au absentat pe rupte in luna octombrie a anului in curs. Potrivit unei situatii prezentate de Inspectoratul Scolar Judetean, in luna octombrie au fost inregistrate 134.255 de absente, din care doar 51 974 au fost motivate. Absente au fost inregistrate in toate ciclurile de invatamant.

La invatamantul primar, din cele 10.395 absente un numar de 3509 au fost motivate, la gimnaziu au fost inregistrate 51.968 de absente, 17. 508 fiind motivate.

Si elevii de liceu au chiulit la greu in luna octombrie. Aceeasi situatie releva faptul ca la invatamantul liceal au fost inregistrate 55.734 de absente, din care 22.831 au fost motivate. Au mai fost inregistrate absente si in invatamantul seral sic el professional.

 “Nu este normal sa se inregistreze atat de multe absente. Combaterea absenteismului va deveni obiectivul prioritar in acest an scolar. Au fost solicitate masuri suplimentare de reducere a absenteismului. ”, a spus Mihaela Hunca, inspector general al ISJ.

Ea spune ISJ va continua actiunile in baruri cu Politia si Jandarmeria, in vederea reducerii absenteismului.

One thought on “Elevii botosaneni chiulesc pe rupte

  1. De ce conducerile liceelor nu introduc cardurile la intrare iar parasirea in timpul orelor sa se faca cu bilete de voie semnate de conducere.In tara sunt astfel de unitati.Aveti la Palatul Copiilor un program care permite parintilor sa verifice pe internet situatia scolara a elevilor iar cei care nu se integreaza in regulamentul scolar sa fie aspru sanctionati.Fiti fermi d-lor profesori altfel veti sta la colt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *