Priorităţile Botoşaniului, prezentate la Forumul City Invest de la Bucureşti. Vezi proiectele lui Portariuc!

Portariuc la Forumul City InvestPrimarul Botoşaniului, Ovidiu Portariuc, a prezentat, luni, Forumul City Invest principalele priorităţi de dezvoltare a municipiului până în 2025. El a vorbit, în cadrul evenimentului organizat de Institutul pentru Politici Publice, la Hotel Intercontinental, de „crearea unui sistem de transport feroviar rapid (expres metropolitan) al  Arealului Urban Botoşani – Suceava”, în valoare de 180 de milioane de euro.

„Proiectul va implica modernizarea căii ferate Vereşti-Botoşani, amenajarea de noi staţii, cu sistem de ticketing electronic şi achiziţionarea de material rulant ecologic”, a spus primarul în prezentarea sa.

arealul Botosani- SuceavaDe asemenea, el a vorbit de „modernizarea liniilor de tramvai din municipiul Botoşani”, care presupune reabilitarea a circa 15 km de linii de tramvai, amenajarea de noi refugii, rampe de acces, spaţii verzi, precum şi achiziţia a 10 tramvaie noi. Acest proiect costă 20 de milioane de euro.

arealul Botosani-SuceavaÎn cadrul întâlniri cu ambasadorii, Portariuc a anunţat că Botoşaniul va susţine „reabilitarea termică a 10 000 de apartamente”, cu 30 de milioane de euro, cu „parteneriat public-privat de tip ESCO, cu un mix de finanţare”, dar şi „extinderea şi modernizarea  sistemului public de iluminat din  Arealul Urban Botoşani-Suceava , prin instalarea de corpuri de iluminat eficiente energetic”, care costă zece milioane de euro.

Portariuc a a mai vorbi de „construcţia unui stadion multifuncţional, la jumătatea distanţei dintre cele două municipii (minim 30.000 locuri). Complexul va cuprinde şi spaţii comerciale, săli de conferinţe, dar şi o parcare subterană, de mari dimensiuni”, cu 50 de milioane de euro, de „reabilitarea infrastructurii urbane din municipiul Botoşani” (Amenajarea spaţiilor din jurul blocurilor: spaţii verzi, locuri de joacă, alei pietonale, modernizarea rutelor pietonale şi auto,reamenajarea parcărilor(, cu 80 de milioane de euro, dar şi de „reabilitarea , modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Arealul Urban Botoşani-Suceava”, cu 10 milioane de euro.

Iată aici fiecare foto-slide pe care Portariuc l-a prezentat în Power Point.

 

 

 

One thought on “Priorităţile Botoşaniului, prezentate la Forumul City Invest de la Bucureşti. Vezi proiectele lui Portariuc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *