Firma administratorului judeţului realizează o pistă de 3 miliarde lei, la Aeroportul din Iaşi

Radu JudeleLa Aeroportul International Iasi s-a derulat o noua afacere liberala • O firma detinuta de un membru PNL si-a atribuit un contract generos din fonduri publice • Contractul are legatura directa cu cel mai mare tun dat de conducerea Aeroportului Iasi din ultimii ani, constructia pistei noi de 2.400 metri.

Conducerea Aeroportului International Iasi continua sa-si bata joc de banul public. Recent, aerogara a atribuit un contract de aproape trei miliarde lei vechi unei firme ce se ocupa, printre altele, cu montarea unor panouri solare, si mai putin cu supravegherea lucrarilor de constructii.

Aeroportul Iasi a incheiat insa un contract de aproape trei miliarde lei vechi cu aceasta firma ce va trebui sa supravegheze lucrarile la constructia pistei noi de 2.400 metri. Societatea respectiva apartine fostului director al Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi, Radu Judele. Acesta a ajuns intre timp la Consiliul Judetean Botosani, unde ocupa functia de administrator public. Cu toate acestea, Judele a continuat sa incheie afaceri cu institutii ale statului si din aceasta postura. In plus, Judele este membru in structura de conducere a organizatiei judetene PNL Botosani. Contractul prins de firma Phoenix Com SRL a fost insa contestat la forurile centrale in mai multe randuri. Licitatia s-a derulat insa cu scandal, asta pentru ca o alta firma, Medos Construct & Consulting SRL, a depus in mai multe randuri solicitari catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) privind reevaluarea ofertelor.

Initial au fost depuse cinci oferte, insa conducerea aeroportului a dispus in final sa ofere contractul firmei lui Radu Judele. Intr-o prima faza, CNSC a acceptat contestatia depusa de Medos SRL si a dispus reevaluarea ofertelor. Cea de a doua contestatie a fost insa respinsa pe motiv ca a fost depusa mult prea tarziu, iar cei de la aeroport si-au vazut linistiti de afacere. Firma care si-a atribuit contractul nu are experienta in supravegherea lucrarilor aeroportuare, ci doar rutiere. Acest lucru a fost considerat de ajuns pentru ca firma lui Judele sa-si atribuie contractul de la Aeroportul International Iasi.

Afacerile intre liberali au inflorit in ultimul an la aeroportul iesean, de cand in functia de director a fost plantat Marius Bodea, unul din favoritii deputatului condamnat la inchisoare, Relu Fenechiu. Licitatia adjudecata de Radu Judele este inclusa in proiectul constructie unei piste noi in perimetrul aerogarii. Aceasta licitatie de peste 30 milioane de euro a fost atribuita unei asocieri de firme apropiate de Fenechiu si Cristian Adomnitei. Firmele Max Boegl, Vega ’93 Galati si UTI Group si-au adjudecat fara prea multe emotii lucrarea. Patronii Vega Galati sunt rude apropiate cu Relu Fenechiu. Firma lui Fenechiu s-a asociat cu Vega Galati pentru a obtine mai multe contracte pe bani publici de la municipalitatea ieseana.

Sursa: Buna Ziua Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *