Top 300 Capital: Un om de afaceri din Botoşani şi-a sporit averea

gheorghe ciubotaruRevista Capital a publicat topul celor mai bogaţi 300 de români, printre aceştia fiind şi un botoşănean dar şi alţi doi oameni de afaceri cu investiţii şi lucrări în judeţ.

Singurul botoşănean care a acces în acest top, şi-a sporit averea şi a fost plasat pe locul 170. Cel în cauză este Gheorghe Ciubotaru, cu o avere estimată de revista economică, între 30-31 milioane de euro. Totuşi în ciuda evoluţiei pozitive, în descrierea omului de afaceri se menţionează că a intrat şi în domeniul energiei verzi fiind, însă afectat ca toţi ceilalţi jucători din acest sector, de modificările legislative privind certificate verzi.

„Vremuri mai tulburi pentru omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, proprietarul şi fondatorul grupului Electroalfa, care produce echipamente de joasă tensiune şi medie şi de automatizări, pentru producerea de energie şi distribuţie de energie. La fel ca majoritatea antreprenorilor cu investiţii în energia regenerabilă, Ciubotaru a fost afectat de decizia din vară a Guvernului, de a tăia o parte din certificatele verzi acordate producătorilor. Ciubotaru a anunţat că atunci că a sistat toate investiţiile în energie verde şi că va reclama statul român la forurile europene„, este descrierea făcută de revista Capital.

Gheorghe Ciubotaru are o investiţie de 14 milioane de euro într-un parc fotovoltaic la Rediu şi a sistat investiţii de 50 de Danut Prisecariumilioane de lei.

Un alt om de afaceri, prezent în top, ce are strânse legături cu judeţul Botoşani este Dănuţ Prisecariu. Acesta se situează pe locul 288, în scădere, cu o avere evaluată la 12-13 milioane de lei. Revista menţionează deschiderea primului Mall din Botoşani şi transferarea hotelurilor  Rapsodia Botoşani, Grand Hotel şi Astoria Iaşi pe o singură firmă.

Judeţul Botoşani primeşte un spaţiu larg de descriere şi în ceea ce îl priveşte pe Dorinel Umbrărescu, băcăuanul cu o avere estimată la 360-365 de milioane de euro și ocupantul locului 10.

În caracterizarea afacerilor sale se menționează de unul dintre ultimile șantiere deschide de UMB Spedition Bacău, firmă controlată de omul de afaceri, pentru moderniyarea drumului Botoșani-Suceava. Revista descrie vizita premierului Ponta, la deschiderea șantierului și desfășurarea de forțe a constructorului ce a avut menirea să îl impresioneze pe șeful Guvernului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *