Un doctor veterinar a dat în judecată DNA şi DSVSA. Vezi de ce!

DSVSA Botosani sediuUn medic veterinar din comuna Manoleasa acţionat în instanţă Direcţia Naţională Aticorupţie şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru a contesta o sumă pe care a fost obligat să o plătească în urma unei condamnări penale.

Medicul Constantin Pânzariu a fost condamnat, alături de fostul director economic al DSVSA Dana Florentina Berheci, la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi plata către instituţie a sumei de 297.700 lei plus dobânzile aferente. Sentinţa a rămas definitivă în luna octombrie a anului trecut prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În cadrul unei acţiuni de contestaţie la executare, introduse la Judecătoria Botoşani, medicul contestă cuantumul sumei la care a fost obligat, menţionând că nu s-au calculat corect penalităţile.

Faptele pentru care cei doi au fost condamnaţi au avut loc în perioada 16 august 2005 – 17 mai 2007, când Constantin Pînzariu a primit nejustificat, din partea DSVSA, peste 700.000 de lei, pentru o serie de vaccinuri fictive la păsări şi animale

Dana Florentina Berheci, în calitate de director executiv al DSVSA, a efectuat un număr de 25 de plăţi ilegale către cabinetul medical al medicului Constantin Pînzariu, cauzand bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 658.907 de lei. Constantin Pînzariu şi-a însuşit sumele, fără a întocmi documente legale şi le-a folosit în interesul personal şi al unei societăţi comerciale unde ocupa funcţia de administrator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *