Primăriile nu vor primi în 2014 bani pentru drumuri

turcanu la pnlPreşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că primăriile nu vor mai primi bani anul viitor pentru investiţii în infrastructura rutieră. Florin Ţurcanu a precizat că anul viitor bugetul va fi mai mic faţă de 2013 şi fondurile vor fi alocate mai mult pe cheltuieli cu partea socială, în defavoarea investiţiilor.

„La drumuri nu am de unde să le dau niciun leu. Măcar dacă le dădeau la primării pentru investiţii, dar le-au dat pentru cheltuieli. Să nu mai vină la mine şi să ceară primarii bani pentru dezvoltare. Am mai puţin cu 85 vmiliarde lei.  Eu am peste 90 miliarde lei şi am investiţii şi drumuri pentru care îmi trebuie 300-400 miliarde în fiecare an. Dau la drumuri judeţene. Dacă se vrea descentralizare tot cu banii de la ministere, asta este. Discutăm de descentralizare, dar banii îi ţinem la ministere şi îi dăm cum vrem şi când vrem şi cui vrem. Asta este realitatea. Dupa câţi bani am, am să văd cum mă descurc.”, a declarat Florin Ţurcanu.

Şeful judeţului a mai adăugat că în ciuda diminuării bugetului, alocarea pentru Botoşani este a treia din România raportat la ultimul an. Judeţele care depăşesc din acest punct de vedere Botoşaniul sunt Iaşi şi Bihor.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *