Ţurcanu, nemulţumit că CJ va primi mai puţini bani în 2014. Vezi ce bani vor ajunge în judeţ!

turcanu la pnlPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul de buget al judeţului Botoşani pe anul 2014. El s-a declarat nemulţumit că Guvernul va aloca mai puţini bani pentru consiliile judeţene şi mai mulţi pentru primării, întrucât, spune el, a simţit că trebuie să sprijine mai mult primarii, în condiţiile în care 2014 este an electoral.

El spune că, potrivit proiectului de buget,  judeţul Botoşani ar urma să primească 4.100 miliarde lei vechi, iar faţă de anul trecut bugetul este mai mare cu 5 miliarde lei vechi.

Potrivit şefului CJ, primăriile au cu 155 miliarde lei vechi buget mai mare, iar Consiliul Judeţean are cu 85 miliarde lei buget mai mic.

Asta înseamnă că Guvernul României a dat credit major primarilor, având în vedere că 2014 este un an electoral şi cred că au simţit că trebuie să sprijine primarii şi să dezavantajeze preşedinţii consiliilor judeţene. Bugetul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ va fi mai mare cu 155 miliarde lei vechi pe cheltuieli, nu investiţii, şi aici intră toate cheltuielile care sunt la nivelul unei comunităţi, persoane cu probleme de sănătate, salarii pentru şcoli şi pentru tot ce înseamnă asistaţi din judeţul Botoşani. Aici, primarii vor avea bani la anul ca să nu se mai plângă că nu au bani să plătească ajutoarele sociale„, a menţionat preşedintele CJ.

El spune că este îngrijorător faptul că anul viitor va fi alocaţi către Protecşia Copilului un buget cu 24 miliarde lei vechi mai mic decât anul acest şi un buget mai mic cu 2,3 miliarde lei la programul „lapte şi corn”, însă mai mult cu 6 miliarde lei la persoanele cu handicap.

Turcanu este convins că parlamentarii botoşăneni vor depune amendamente la buget, însă este sigur că acestea nu vor trece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *