Sindicaliştii propun o soluţie inedită pentru reducerea evaziunii fiscale

sindicalistiLiderii sindicatelor din Botoşani au propus o soluţie parlamentarilor pentru a reduce evaziunea şi a creşte încasările la bugetul de stat.

În cadrul unei întâlniri avute vineri, sindicaliştii au propus modificarea legislaţiei fiscale în sensul în care fiecare cetăţean să poat beneficia de o deducere fiscală între 5 şi 10% din valoarea cumpărăturilor efectuate în cursul unui an.

Astfel bonurile fiscale ar urma să fie înregistrate într-un registru de casă şi prezentate, la intervale regulate, finanţiştilor pentru acordarea deducerilor stabilite prin lege.

Metoda ar urma să impulsioneze clienţii să solicite bonuri fiscale şi astfel să se reducă evaziune din partea agenţilor economici care nu înregistrează bunruiel vândute.

” Este singura metodă pe care o vedem noi pentru reducerea evaziunii fiscale”, a declarat Dumitru Aionesei, lider de sindicat BNS

O altă soluţie ar fi deţinerea unor carduri pentru cumpărături, iar anual să se calculeze o deducere fiscală, cu aplicarea unor compensaţii la plata impozitelor datorate statului. Aceste metode sunt folosite în unele ţări occidentale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *