Preşedintele CJ: Bugetul pe 2014 va fi mai mic

Florin Turcanu la birouBugetul pe 2014 va fi mai mic decat cel din acest an, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu. El spune că, în schimb, vor fi alocate mai multe fonduri unităţilor administrativ-teritoriale pe Ordonanţa 28, pentru finalizarea proiectelor de alimentare cu apă, canalizare şi drumuri. Potrivit şefului CJ, daca anul acesta au ajuns în judet 150 miliarde lei, anul viitor sumele ar putea creşte până la 600 miliarde lei vechi.

Bugetul va fi mai mic decat pe 2013, pentru ca s-au propus nişte indicatori si nu s-au realizat si atunci ca sa poti sa construiesti un buget real trebuie sa-l faci dupa incasarile reale, iar daca in timpul anului ai excedent bugetar sa faci rectificare pozitiva. Daca construiesti un buget mare, iar incasarile sunt mici, atunci e clar ca ai diferente si faci rectificare negative„, a spus Ţurcanu.

Preşedintele CJ speră ca în 2014 să fie prinse cat mai multe investitii pe raza judetului Botosani, care să fie începute şi finalizate.

Prioritare sunt drumurile si vom vedea si la primarii ce drumuri au, ce importanta au. Vom vedea exact si vom face o analiza si vom sustine cu prioritate pentru a putea crea un flux corect in ceea ce priveste drumurile judetene si comunale„, a mai spus Ţurcanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *