Avocatul Marian Jurgiu, pus în libertate

Marian Jurgiu.Foto: Monitorul Suceava
Marian Jurgiu. Foto: Monitorul Suceava

Avocatul botoşănean Marian Jurgiu, din Baroul Bota, care a fost arestat preventiv, în urmă cu două zile, în baza unui mandat emis de Judecătoria Suceava, a fost pus în libertate. Tribunalul Suceava a admis, miercuri, recursul înaintat de acesta, decizând eliberarea sa.

Unul dintre avocaţii Baroului Bota din Botoşani, a fost arestat preventiv pentru 29 zile. Judecătorii de la Judecătoria Suceava au dispus arestarea avocatului după ce a încălcat o interdicţie impusă în cursul cercetărilor din dosar în care este inculpat.

Ionel Marian Jurgiu, de 40 de ani, avea pe durata interdicției de a părăsi țara mai multe obligații, printre care şi de a nu se apropia de ceilalți învinuiți puși sub acuzare în același dosar, inclusiv cu membrii familiilor acestora, şi să nu comunice cu aceștia direct sau indirect.

Cu toate astea, marţi, 5 noiembrie a.c., Jurgiu a stat mai multe ore la aceeași masă a unui restaurant din centrul municipiului Suceava, situat la câteva zeci de metri de clădirea Parchetelor, cu trei dintre avocaţii cercetaţi în acelaşi dosar.

Ghinionul avocatului a fost acela ca în localul respectiv să vină să-şi bea cafeaua şi procurorul de caz, cel care luase de altfel faţă de Jurgiu interdicția de a nu părăsi ţara, inclusiv obligaţia mai sus amintită.

La scurt timp după ce şi-a dat seama că a fost văzut de procuror, Ionel  Marian Jurgiu s-a ridicat de la masa la care stătea cu ceilalţi învinuiţi şi a părăsit restaurantul pe uşa principală, după ce anterior, susţin surse apropiate anchetatorilor, i-a solicitat unui ospătar să-i permită să părăsească localul pe uşa din spate.

În dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava sunt cercetaţi penal în total 20 de „falşi avocaţi”, cum îi numesc anchetatorii.

Procurorii spun că aceştia ar fi înşelat aproape 600 de persoane, majoritatea din judeţ, şi că ani de zile au intrat ilegal cu dosare în sălile de judecată.

Pe lista învinuiţilor se află şi Pompiliu Bota, omul care a clonat practic barourile tradiţionale de avocaţi din România şi a deschis în fiecare judeţ al ţării câte un barou paralel celui tradiţional

13.11.2013
Ora estimata: 11:00
Complet: C1RU
Tip solutie: Dispus rejudecarea
Solutia pe scurt: În baza art. 385/15 pct. 2 lit. d C.pr.pen., admite recursul declarat de inculpatul Jurgiu Ionel Marian împotriva încheierii nr. 45 din data de 11.11.2013 pronunţată de Judecătoria Suceava în dosar nr. 9910/314/2013. Casează încheierea sus menţionată şi în rejudecare: Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi ţara prelungită faţă de inculpatul JURGIU IONEL MARIAN prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava nr. 3100/P/2012 din data de 27.10.2013 cu măsura arestării preventive. În baza art. 139 alin. 2 C.pr.pen, revocă măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul JURGIU IONEL MARIAN, anulează mandatul de arestare preventivă nr. 45 din 11.11.2013 emis de Judecătoria Suceava şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat sau deţinut în altă cauză. În baza art. 192 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care suma de 100 lei, onorariu avocat oficiu se va avansa din fondul MJ în contul Baroului de Avocaţi Suceava. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 13.11.2013.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  104/2013  13.11.2013


3 thoughts on “Avocatul Marian Jurgiu, pus în libertate

  1. Procurorul Bujorean va trebui sa justifice banii cheltuiti in acest dosar precum si retinerile si arestarile abuzive dispuse. E a doua oara cand a incercat arestarea avocatului. Ce nu spune procurorul in presa este cate dosare penale are pentru abuzurile facute. A vrut sa dea iar gaura la macaroana si nu i-a iesit.

  2. ani de zile avocatii nostri au profesat legal in BT si SV. Zeci de magistrati din tara si din judetele BT si SV au constatat legalitatea noastra. Doamna procuror Olariu de la Parchetul Tb BT a constatat chiar desfiintarea barourilor ,,vatamate” (SV, BT si toate celelalte)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*