Dolineaschi cere Ministerului Muncii reglementarea activității Consiliilor Consultative Tripartite din cadrul inspectoratelor de muncă

Presedintele executiv al PSD, Andrei DolineaschiDeputatul PSD Andrei Dolineaschi a depus, marți, 12 noiembrie, o interpelare prin care solicită Ministerului Muncii emiterea unui ordin prin care să reglementeze modul de organizare şi funcţionare a Consiliilor Consultative Tripartite din cadrul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă.

Conform legii pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii modul de funcționare şi atribuţiile Consiliului Consultativ Tripartit sunt stabilite prin regulament de către Inspectoratului Teritorial de Muncă, aprobat prin ordin al ministrului Muncii.

În urma consultărilor pe care le-am avut cu reprezentanții organizațiilor sindicale din județul Botoșani, mi s-a adus la cunoștință faptul că în prezent Consiliul Consultativ Tripartit afiliat Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani nu este operațional. Acest lucru se datorează faptului că Ministerul Muncii nu a emis ordinul pentru stabilirea modului de organizare și de îndeplinire a atribuțiilor”, a declarat Andrei Dolineaschi.

Emiterea ordinului de aprobarea a modalității de organizare și funcționare a Consiliilor Consultative Tripartite nu implică costuri bugetare, întrucât membrii acestor foruri nu sunt remunerați.

Consider că organizarea și funcționarea Consiliilor Consultative Tripartite reprezintă o garanție pentru menținerea dialogului între reprezentanții instituțiilor statului organizațiile sindicale și patronate. Totodată, printr-o bună desfășurare a activității acestor consilii se poate asigura prevenirea încălcărilor legislației muncii și dezvoltarea de strategii, metodologii si standarde în domeniul dialogului social”, a completat președintele PSD Botoșani.

Sursa: comunicat presa

 

One thought on “Dolineaschi cere Ministerului Muncii reglementarea activității Consiliilor Consultative Tripartite din cadrul inspectoratelor de muncă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *