Directorul Formens la întâlnirea cu ambasadorul Franţei: Botoşani e rupt de lume pentru 40 kilometri de drum

Ambasador franta oameni afaceri 3Oamenii de afaceri din Botoşani, dar şi din Franţa au acuzat, miercuri, la întâlnirea cu ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, ca infrastructura judetului este la pamant si ca acest lucru are repercursiuni negative şi asupra mediului de afaceri. Directorul Formens, Gerard Losson, a  declarat că acesta este punctul sensibil al Botoşaniului şi că mulţi oameni de afaceri au plecat din judeţ din acest motiv.

Pentru mine e inexplicabil. Botoşani e rupt de lume pentru 40 kilometri de drum. Problema Botosaniului este aceea a infrastructurii transportului. Nu stiu daca ati venit cu elicopterul sau cu masina de la Iasi, dar oricare ar fi calea pe care aţi luat-o pentru a ajunge la Botoşani, aţi observat că este foarte greu pentru maşini să ajungă aici”, a spus dorectorul Formens.

El i-a spus ambasadorului Philippe Gustin că are la Botoşani o investiţie de milioane euro şi că a creat 400 de locuri de muncă.

Ambasador franta oameni afaceriLa rândul său, directorul Rapsodia Conf, Mihai Tincu, a spus că pe lângă infrastructură, Guvernul ar trebui să găsească o soluţie şi pentru forma de navetism pe care firmele de confecţii o practică în judeţ.

Zilnic în Botoşani ajung 2500 de oameni , care îi preluăm din sate. Se face navetism şi din judeţul Iaşi. Şcolile profesionale nu prea funcţionează. S-a găsit formula aducerii oamenilor care au terminat o şcoală în diferite localităţi din judeţ şi de a-i şcolariza noi, în fabrici. Dacă s-ar interveni puţin aici, s-ar găsi o formulă mai rapidă de rezolvare a unor probleme de învăţământ şi locuri de muncă pentru Botoşani şi România„, a spus Tincu.

 

One thought on “Directorul Formens la întâlnirea cu ambasadorul Franţei: Botoşani e rupt de lume pentru 40 kilometri de drum

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Iata o palma apasata pe obrazul celor care ne conduc – de aici si de la Bucuresti. Au dreptate oamenii de afaceri. Cum sa estimezi randamentul unei investitii plasata la Botosani cu asemenea sosele ,ca sa nu mai vorbim de CFR!
    Acum s-a trezit si Dolineaschi sa faca promisiuni aiuristice: la anul pe vremea asta cele doua drumuri nationale nu vor fi gata. Domnilor guvernanti si mici politicieni locali – vremea minciunilor a trecut. Gata. Ori suntei seriosi, ori nu ne mai ia nimeni in seama, in special Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *