26 de mandate de arestare emise de judecători în dosarele de contrabandă. Vezi lista completă a persoanelor ajunse după gratii!

desinderi mascati4Judecătorii Tribunalului Botoşani şi Curţii de Apel Suceava au luat măsura arestării preventive în cazul a 26 din cele 38 de persoane reţinute de procurorii DIICOT, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări, la finalul descinderilor de luni.

În urma acţiunii procurorilor DIICOT, s-au format două dosare penale, unul de competenţa Tribunalului Botoşani şi unul de competenţa Curţii de Apel Suceava, având în vedere că în cauză este cercetat un ofiţer al Serviciului Poliţiei de Frontieră Darabani.

Judecătorii Tribunalului Botoşani au dispus arestarea preventivă pentru şase persoane, printre care şi un agent al Poliţiei de Frontieră, Gicu Epuraş. Pe lângă acesta au mai fost băgaţi după gratii, Lucian Tiberiu Ceică, Marian Benone Ceică, Maricel Claudiu Ceică, Andei Bănescu şi Victor Borş.

Judecătorii i-au pus în libertate pe Ghiorghe Negru, Sorin Marius Strâmbu, Ghiţă Pintilei şi Ioan Andrei Niculiţă.

În al doilea dosar, judecătorii Curţii de Apel Suceava, au decis arestarea a 20 de persoane în frunte cu ofiţerul Poliţiei de Frontieră, Corneluş Aionesă.  Pe lista persoanelor arestate se mai află Dorel Gheorghe Asoftei, Nicolae Lupaşcu, Fănică Pascariu, Eduard Andrei Asoftei, Claudiu Arcuşi, George- Marian Vârlan, Lucian Andrei Adăscăliţei, Nandy Marian Hrimiuc, Marius Ionuţ Herţanu, Robert Gavriluţă, Andy Constantin Florea, Ilie Grosu, Răzvan Ilie Dincă, Viorel Dumitru Lupaşcu, Emil Bujor, Andrei Teodor Ştefancu, Cătălin Daniel Afrăsinei, Adrian Dan Romanescu şi Sorin Dorel Maraciuc.

Alţi şase învinuiţi au fost lăsaţi în libertate, dar nu au voie să părăsească ţara. De această măsură au beneficiat Cosmin Turiceac, Vasile Atodiresei, Viorel Claudiu Damian, Ion Gagiu, Cristian Rambu şi Ioan Ady Mârcu.

Reamintim că primarul comunei Păltiniş, Costel Romanescu este implicat în dosar, fiind învinuit pentru complicitate la infracţiunea de contrabandă şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, însă este cercetat în stare de libertate, având interdicţia de a părăsi ţara.

3 thoughts on “26 de mandate de arestare emise de judecători în dosarele de contrabandă. Vezi lista completă a persoanelor ajunse după gratii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *