Ambasadorul Frantei in Romania s-a intalnit cu autoritatile judetului si oameni de afaceri. Foto!

ambasador franta 1Ambasadorul Frantei in Romania s-a intalnit, miercuri, cu autoritatile judetului si oameni de afaceri din Botosani. Philippe Gustin se afla intr-un tur al Romaniei, pe care, spune el, l-a incheiat la Botosani. Dupa ce a discutat cu prefectul Costica Macaleti si presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, ambasadorul Frantei s-a intalnit cu peste zece oameni de afaceri din judetul Botosani.

Sunt angajat de 20 de luni ca ambasador si m-am angajat sa fac un tur al Romaniei.  Am reusit sa vizitez cele 42 de capitale de judete ale Romaniei. Aceasta calatorie in Romania a insemnat o posibilitate de cunoastere a tarii, de a avea intalniri cu autoritatile locale”, a spus ambasadorul Frantei.

El a afirmat ca incearca, in intalnirile pe care le-a avut in tara, sa afle oferta fiecarui teritoriu avut in discutie, in ceea ce priveste eventualele investitii.

ambasador frantaNu exista saptamana sa nu primesc cereri de posibili investitori care se intereseaza de Romania. Franta este foarte prezenta in Romania, Franta fiind al treilea partener al tarii.  Avem prezente in Romania 38 de firme din 40. Sunt bucuros sa intalnesc investitorii prezenti in teritoriu, dar si firmele care exporta catre Franta. Ma intereseaza sa va ascult experienta si de a va prezenta dificultatile pe care le intampinati la nivel mondial”, a spus Gustin.

Discuţiile s-au axat pe facilitarea contactelor între instituţii, autorităţi publice şi agenţi economici din judeţul Botoşani, respectiv Franţa şi promovarea oportunităţilor de investiţii ale ambelor părţi.

Ambasadorul Frantei a primit de la presedintele Camerei de Comert Botosani titlul de membru de onoare al Camerei de Comert Botosani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *