Primăria Şendriceni obligată de magistraţi să plătească materialele pentru construcţia caselor sinistraţilor

case sinistratiPrimăria comunei Şedriceni a fost obligată, de magistraţi, să plătească materialele de construcţie folosite la ridicarea caselor pentru sistraţii din urma inundaţiilor din 2010.

Magistraţii au respins o contestaţie la un raport al Camerei de Conturi, ce obliga primăria să recupereze un prejudiciu, de aproape 15.000 de lei.

Auditorii au scos la iveală faptul că unitatea administrativ teritorială a cumpărat 4 tone de fier ce au fost utilizate pentru construcţia a o parte din cele 22 de case executate pentru sinistraţii din urma inundaţiilor din 2010.

În raportul Camerei de Conturi  s-a invocat faptul că din ajutoare şi din achiziţii publice au fost făcute stocurile de materiale de construcţii pentru toate casele destinate acestui scop şi în consecinţă primăria trebuie să recupereze sumele.

Primarul comunei Şendriceni, Petrică Nistor, susţine că el a făcut o solicitare pentru fier vechi la Primăria Dorohoi, unde erau depozitate materiale, însă i s-a transmis că stocul a fost lichidat şi în consencinţă a achiziţionat materialele pentru a finaliza locuinţele

De celalată parte, reprezentanţii Primăriei Dorohoi ar fi depus la dosar un document prin care au predat fier vechi către Prefectura Botoşani, instituţie care a fost citată în dosar.

Dipariţia materialelor de construcţie de la Primăria Dorohoi a fost şi obiectul unui dosar penal în care erau cercetaţi trei angajaţi ai instituţiei pentru dispariţia a  24 de tone de armătură de fier, 1.000 de metri cubi de cherestea, 3.000 de metri cubi de nisip, 12.500 de metri cubi de cărămidă sau cinci tone de var. După doi ani de anchete, prejudiciul de 9 milioane de lei nu a fost recuperat şi cei trei angajaţi au fost scoşi de sub urmărire penală.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *