Vicepreşedintele CJ, Gheorghe Sorescu: Nu sunt adeptul creşterii taxelor şi impozitelor locale

sorescuVicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, nu este de acord cu creşterea taxelor şi impozitelor locale. Declaraţia vine după ce Guvernul a dat undă verde primarilor să majoreze taxele şi impozitele locale datorate de contribuabilii persoane fizice cu mai mult de 20% peste nivelul din anul precedent. Sorescu este de părere că unităţile administrativ-teritoriale rr trebui mai întâi să încaseze în totalitate toate veniturile şi să-şi lărgească baza de impozitare.

Eu nu sunt adeptul unor astfel de creşteri, mai degrabă a colectării în integralitate a impozitelor şi taxelor, iar apoi căutarea de soluţii la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale de a lărgi baza de impozitare. Cu cât măreşti un impozit, cu atât scade gradul de colectare. Mai mult complicăm situaţia financiară a primăriilor prin a mări nişte impozite şi taxe locale„, a declarat Sorescu.

El crede că prin majorarea taxelor şi impozitelor locale apar şi modalităţi de a eluda plata acestora.

Apar situaţii gen mătusa Tamara. Dacă pui un impozit pe o a doua sau a treia maşină, o să aibă şi soacra maşină„, a adăugat vicepreşedintele CJ.

 

2 thoughts on “Vicepreşedintele CJ, Gheorghe Sorescu: Nu sunt adeptul creşterii taxelor şi impozitelor locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *